Arvid Lenihan (KSV Oostkamp) is de EOTS-speler van de maand maart

Het werd een spannende strijd. De kaap van de 10.000 stemmen werd net niet gerond, maar Jens Hoornaert (KVC Wingene) werd op een zucht eervol tweede. De titel van EOTS-speler van de maand maart gaat naar Arvid Lenihan, verdediger bij KSV Oostkamp.

Arvid Lenihan noemt zichzelf een kuitenbijter. © VDB

Arvid Lenihan (24 en beroepshalve aan de slag bij Gero Interieur in Wingene) is een echte clubspeler. De verdediger speelt al zes seizoenen in het eerste elftal van Oostkamp en debuteerde er eerst als doelman…

Arvid Lenihan is toch een niet-alledaagse naam in West-Vlaanderen…

“Dat klopt. Mijn overgrootvader was een Engelse soldaat die hier na de Eerste Wereldoorlog aan een West-Vlaams meisje is blijven plakken. Contact met de Engelse familie Lenihan is er niet echt, ik heb ook niet echt een speciale band met ons oorlogsverleden. Maar mijn familienaam heb ik dus te danken aan WOI.”

Zowel mijn voor- als familienaam heb ik te danken aan een soldaat…

En Arvid is ook niet de meest frequente voornaam…

“Ook die heb ik te danken aan een soldaat. Meer bepaald aan de soldatenmaat van mijn pa. Zijn beste vriend tijdens zijn legerdienst heette Arvid. En ik werd naar hem vernoemd…”

Ook je voetbalcarrière verliep niet volgens de meest logische weg…

“Ik woonde onder meer in Hertsberge, Moerbrugge en Oostkamp, beginnen shotten deed ik bij Oostkamp waar ik nu ook nog woon. Daar kwam Cercle me halen, maar ik keerde terug en besloot toen om in doel te gaan staan. Dat lukte aardig en ik maakte zo op 18-jarige leeftijd mijn debuut in het eerste elftal van Oostkamp. Maar het kriebelde om weer zelf over het veld te hossen, ik wilde opnieuw veldspeler worden. Ik overlegde met de club en uiteindelijk zegde die toe. Vergeet niet dat ik toen even eerste doelman was. Maar een half jaar na mijn nieuwe transformatie kwam ik als verdediger in het eerste elftal en daar sta ik nog steeds.”

Een echte clubspeler?

“Ja, niet dat ik hier jaarlijks tal van aanbiedingen heb, maar ik zie ook geen reden om hier te vertrekken. Ik woon op een boogscheut van het veld, speel hier wekelijks mijn wedstrijd en Oostkamp is ook een correcte club.”

Kun je jezelf eens omschrijven als speler?

“Laat ons zeggen dat ik niet graag tegen mezelf zou spelen. Ik ben een echte kuitenbijter. Ik speel nu op de rechtse kant in een driemansverdediging. Iemand die tegen mij staat moet mij drie keer voorbij en de vierde maal keer ik nogmaals terug. Ik ben een echte karakterspeler.”

Arvid Lenihan speelt al zes seizoenen in de hoofdmacht van KSV Oostkamp.
Arvid Lenihan speelt al zes seizoenen in de hoofdmacht van KSV Oostkamp.© VDB

Campagne gevoerd om EOTS-speler van de maand te worden?

“Ja, we hebben dat wel een duwtje in de rug gegeven. Zeker toen ik zag dat ik nog in de running was om te winnen (Arvid haalde 44 procent van de 9.287 stemmen, Jens Hoornaert 41 procent, red.) En nu win ik twee tickets voor de EOTS-party zeker? Ik zal er zeker naar toe gaan, het is de eerste keer dat ik er bij zal zijn. Maar ik hoorde al veel goede dingen over het concept.”

En wat verwacht je nog van de rest van het seizoen?

“KSKV Zwevezele en SK Oostnieuwkerke zullen uitmaken wie kampioen wordt in eerste provinciale. Wij hebben hen het hele jaar onder druk kunnen zetten, maar komen iets te kort. Maar we zullen mogen meedoen in de eindronde en de club staat niet weigerachtig tegenover promotie. Ook voor volgend seizoen zullen we een degelijke ploeg hebben. De meeste spelers tekenden al bij. Dat ziet er dus goed uit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.