Aron Defevere en KM Torhout willen kalenderjaar afsluiten met stunt bij FC Lebbeke

KM Torhout hoopt alsnog met een ietwat positief gevoel de winter in te trekken. Bij Lebbeke hopen de troepen van Bruno Debo opnieuw met een broodnodige zege aan te knopen.

Aron Defevere is bezig aan zijn eerste KM-seizoen. (Foto Bart) © VDB

Welke zaken KM kan meenemen uit de nipte 2-1-nederlaag bij nummer drie KVV Zelzate? “Iedere week opnieuw gaan we er vol tegenaan en iedereen ziet het nog zitten. Dat moeten we blijven doen en ik ben ervan overtuigd dat het tij zal keren als we blijven werken en voor elkaar lopen.” Aan het woord is verdediger Aron Defevere. “We trainen scherp. Iedereen is conditioneel goed. En we spelen goed. We hebben dat tikkeltje geluk nog niet aan onze kant. We hebben al veel goede wedstrijden gespeeld waarin we veel beter waren dan de tegenstander. We moeten gewoon zo blijven trainen en iedereen moet in dezelfde richting blijven kijken. Het geluk zal wel keren. Daar ben ik van overtuigd.”

“Ik hoop dat we na Nieuwjaar met dezelfde defensie kunnen spelen”

Op de openingsspeeldag gaf KM partij aan FC Lebbeke. “Over heel de match gezien was dat toen een evenwaardige partij. Een gelijkspel zou de correcte uitslag geweest zijn. Maar we kregen op het einde nog een knullige goal tegen waar ikzelf een aandeel in had. Dat zal nu niet meer gebeuren. Ik denk dat we vooral moeten voetballen, geen lange ballen trappen. Want het is een struise ploeg. Ik geloof in onze kansen als we maar voetballen en rustig blijven.”

Achterin moest de ploeg al te vaak veranderen in de verdediging. Komend weekend wordt dat niet anders met de afwezigheid van Thomas Goddeeris, Sebastiaan Cordie en Bryan Willems. “We hebben al veel moeten schuiven en opvangen in de defensie, vooral voor geschorste spelers. Als je met dezelfde defensie kan blijven spelen, heb je meer communicatie en weet je meer wat de ander zal doen. Ik hoop dan ook dat we na Nieuwjaar toch wel met dezelfde defensie kunnen spelen. Dat zal ons ten goede komen.”

Meer vertrouwen

Voor de Roeselarenaar is het zijn eerste KM-seizoen. In het tussenseizoen kwam Defevere over van FC Gullegem. “Ik had het gevoel dat de trainer hier meer in mijn terugkeer geloofde na mijn lange blessure. Hij heeft geen moment getwijfeld dat ik even sterk zou terugkeren als voor mijn blessure. Dat gaf een goed gevoel. Daarom mijn keuze voor KM. Ik ben nu totaal pijnvrij na mijn blessure aan mijn linkerheup. Ik denk dat ik wel redelijk vlug het ritme opgepikt heb. Ik ben veel gaan lopen en naar de kine geweest om mij voor te bereiden op het nieuwe seizoen.”

“Ik ben tevreden met mijn keuze. We hebben een goede jonge groep, die voor elkaar loopt. En niemand wordt buitengesloten. We zijn één team. Dat is positief. Tot slot denk ik dat de winterstop wel deugd zal doen voor iedereen. Eens de hoofden leegmaken. In een nieuw jaar kunnen we ook met een nieuwe lei beginnen. Iedereen zal er op gebrand zijn om het tij te doen keren.”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.