Arne gaat naar het WK in Rio dankzij JOE fm

Raf van Brussel en Leen Demaré overhandigen de prijs aan Arne uit Hooglede. (Foto JOE fm)
Redactie KW

JOE fm ging op zoek naar de ultieme supporter om onze jongens aan te moedigen in Brazilië. Arne Vannieuwenhuyse uit Hooglede kwam als eerste uit de bus en mag de Rode Duivels aanmoedigen tijdens hun wedstrijd tegen de Russen.

Raf van Brussel en Leen Demaré organiseerden in hun programma De Spits een wedstrijd waarbij ze op zoek gingen naar de ultieme supporter. Arne Vannieuwenhuyse overleefde de finale en stapt op 20 juni het vliegtuig op naar Rio de Janeiro om het nationale team aan te moedigen tijdens België – Rusland. Maar daar blijft het niet bij. Nu hij toch in Brazilië is, krijgt hij er nog een tiendaagse rondreis bovenop.

De vier finalisten, die zich eerder deze week kwalificeerden op JOE, moesten het in de finale in drie rondes tegen elkaar opnemen. Hun voetbaltechniek werd meteen op de proef gesteld door strafschoppen te nemen tegen Filip de Wilde. Niet evident als je weet dat de voormalige keeper 33 keer voor de Rode Duivels in de goal stond. Arne, die zelf voetbal speelt, bewees meteen wat hij waard was.

Na een muzikale ronde werden de twee overgebleven finalisten achter de kicker-tafel gezet. Tijdens het potje tafelvoetbal kregen ze in snel tempo voetbalvragen op zich afgevuurd. Arne gaf de meeste juiste antwoorden waardoor hij het ticket naar Brazilië verzilverde. Daar zal hij op 22 juni de wedstrijd België – Rusland bijwonen vanuit het stadion zelf. Meer nog, die wedstrijd wordt gespeeld in de Maracanã in Rio de Janeiro, waar ook de finale wordt gespeeld.

Tijdens het WK geeft JOE fm nog elke dag zomerse barbecuepakketten weg.