Arnaut Danjuma (Club Brugge) nekt België in matige Derby der Lage Landen

De Rode Duivels hebben dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel in een oefeninterland 1-1 gelijk gespeeld tegen Nederland.

De Belgen hadden maar vijf minuten nodig om de score te openen in deze 127ste Derby der Lage Landen. Eden Hazard was nog maar eens de architect, zijn afgeweken voorzet belandde bij Dries Mertens, die het leer met een heerlijke trap voorbij Jasper Cillessen schoot. De Belgen gaven nadien de controle uit handen en dat resulteerde na 28 minuten in de gelijkmaker voor Arnaut Danjuma, het eerste doelpunt voor Nederland van de Brugse winger.

In een evenwichtige wedstrijd waarin de Belgische verdediging niet al te best uit de verf kwam, vielen er nadien nog kansen aan beide kanten te noteren, maar gescoord werd er niet meer. Brandon Mechele bleef de hele wedstrijd op de bank.