Angel Kerkhove scoort vlot voor beloften van Club Brugge Vrouwen

Angel Kerkhove komt over van de jongens van KSV Jabbeke.
Redactie KW

Angel Kerkhove kent een uitstekend debuutseizoen bij Club Brugge Vrouwen B. De aalvlugge aanvalster scoorde al 22 competitiedoelpunten en lijkt met haar ploeg op weg naar de titel in eerste provinciale.

De Ichtegemse, die volgende maand 15 wordt, kwam in het tussenseizoen over van de jongens van KSV Jabbeke. Voorheen speelde ze nog bij KSV Diksmuide. Op een training kon ze blauw-zwart overtuigen van haar kwaliteiten en een overstap naar het damesvoetbal volgde. “Ik vond het wel leuk bij de jongens, maar ik was klaar voor een nieuwe stap”, stelt Angel zelfverzekerd. “Toen ik bij Club Brugge aan kwam, kende ik enkel onze keeper Tiany (Van de Moortele, red.). Zij was ook aanwezig op de nationale detectie en mocht eveneens testen bij Club. Toen had ik haar al om tegen te babbelen, maar nu kom ik met iedereen overeen.”

Wat zijn de sterke punten van de 14-jarige aanvalster? “Ik kan redelijk vlug lopen en een tegenstander voorbij gaan, lukt ook redelijk goed. Mijn duelkracht en kopspel kunnen dan weer iets beter. We kregen ook al eenmaal een evaluatie en toen werden al die puntjes overlopen.”

Met zeven punten voorsprong op het duo KFC Heist en SK Staden ziet het er goed uit voor Club Brugge. Daarnaast speelt het ook nog de finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen Heist. “We zijn heel goed bezig en verzwakken niet. We zullen ons dan ook niet laten doen. We werken goed samen en als we al eens in een dipje zitten – wat nog niet veel gebeurd is – helpt iedereen elkaar”, vervolgt de studente economie-talen aan het SMIK in Koekelare die het naar haar zin heeft bij Club Brugge. “Ik vind dat ik nog goed zit bij de beloften. Later hoop ik natuurlijk even goed te worden als Tessa Wullaert, maar dan besef ik wel dat ik er hard voor moet blijven werken.”

Maar voorlopig is ze uiterst trots dat ze de blauw-zwarte kleuren mag verdedigen. “Ik was al fan van de herenploeg van Club. Ik volgde de vrouwenploeg ook en nu ben ik nog meer fan. Elke wedstrijd vind ik het sjiek dat ik het shirt van Club mag dragen.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.