Andy Vermeulen is een echte Club-supporter

© CCV
Redactie KW

Andy Vermeulen (32) woont in de Polderweg en is al van kindsbeen een vurig supporter van Club Brugge.

Hij vertelt hoe het allemaal begonnen is. “Mijn voetpassie is begonnen bij mijn grootvader, die heel veel sport volgde. Hij supporterde voor de lokale voetbalploeg van Elverdinge, maar ook voor Club Brugge. Opa luisterde veel naar Radio 1 en omdat ik veel bij hem logeerde, werd zijn voetbalpassie ook de mijne. SK Elverdinge, en bijgevolg ook Club Brugge, werden ook mijn favoriete ploegen. Toen opa naar matchen ging kijken, stond de tv in het café ook altijd op Club Brugge”, zegt Andy.

“Mijn eerste sjaal kreeg ik dan ook van mijn opa. Dat was ook de start van een mooie verzameling Club-attributen. Ik heb een grote collectie sjalen. Telkens er een nieuwe uitkomt, sta ik vooraan om die aan te kopen. Naast sjaals heb ik ook handschoenen, mutsen, een badkamertapijt, een koffiemok, een portefeuille en een trainingspak van Club Brugge. Tijdsgebrek verhindert mij helaas om de wedstrijden bij te wonen, maar ik volg ze wel allemaal op tv of op de radio”, klinkt het.

Voormalig keeper

“Ik was 10 jaar toen ik voor het eerst tijdens een voetbalkamp in Knokke een training van Club Brugge kon meemaken. Zelf was ik doelman bij VV Vladslo, maar door tijdsgebrek kon ik dat niet verder beoefenen. Mijn ouders waren zelfstandigen en hadden gewoon de tijd niet om me telkens naar de matchen te brengen. Als ex-keeper is het dan ook normaal dat mijn idool nog altijd Dany Verlinden is.

Onlangs was hij nog op bezoek bij de plaatselijke supportersclub Blauw-Zwart Veurne. Ik had toen de gelegenheid om een babbeltje te slaan en een handtekening van hem te versieren op mijn trainingsvest. In de huidige kern heb ik bewondering voor Brandon Mechele. Helaas kan ik niet mee met de supportersbus naar de Heizel voor de bekerfinale, maar ik ben er gerust in.” (EDK)