Anderlechtsupporters krijgen 300 extra tickets van Cercle Brugge

De supporters van Anderlecht krijgen extra tickets voor de match in Jan Breydel tegen Cercle Brugge. © belga
Redactie KW

De supporters van RSC Anderlecht krijgen 300 extra tickets voor de verplaatsing komende zondag naar Cercle Brugge. Het RSCA Fan Board had via een aangetekend schrijven aan groenzwart en de stad Brugge gedreigd met een kortgeding wegens discriminatie, maar de rode lantaarn zwichtte voor de druk en zover komt het dus niet. Dat meldt de overkoepelende supportersvereniging van paarswit.

Al jaren stuit het de supporters van Anderlecht tegen de borst dat Cercle slechts 700 tickets beschikbaar stelt voor de Brusselaars voor de match in Jan Breydel, waarvan er 655 naar de fans gaan en 45 gereserveerd zijn voor de club.

“We zijn al enkele jaren vragende partij om extra tickets te claimen voor deze verplaatsing. Van het bestuur van Anderlecht kregen we steeds te horen dat de thuisploeg dat weigerde. Nochtans krijgen de andere bezoekende ploegen heel wat meer tickets voor diezelfde uitwedstrijd”, aldus het RSCA Fan Board in een mededeling. “Toen we ook nu weer geconfronteerd werden met deze discriminatie hebben we zelf een advocaat in de arm genomen.”

Meester Anthony Mallego richtte vorige week een aangetekend schrijven aan zowel Cercle Brugge als het Brugse college van burgemeester en schepenen. Daarin hekelde de advocaat onder meer de discriminatie en willekeur ten aanzien van de RSCA-fans. “Omdat reactie uitbleef werd tijdens het weekend nog een herinnering verstuurd. Indien de stad Brugge niet aan onze wensen tegemoet kwam, was de volgende stap een kortgeding”, klinkt het. Zover komt het niet, want Cercle Brugge bond maandag in. Ook het stadsbestuur gaf zijn fiat.

In plaats van 655 tickets voor de Brusselse bezoekers, zullen er zondag 955 plaatsen beschikbaar zijn in het Jan Breydelstadion. “Voor ons is dit een eerste stap naar een gelijke behandeling van alle supporters. Ook voor de verplaatsingen naar Club Brugge en Eupen zullen wij in de toekomst deze discriminatie en willekeur op dezelfde manier aanvechten”, laat de Fanboard, het overkoepelend supportersorgaan van RSC Anderlecht, nog weten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier