De thuisnederlaag tegen Club Brugge afgelopen weekend zinde bepaalde fans van de harde kern van Anderlecht niet. Eén supporter gooide vlak voor het laatste fluitsignaal een bommetje in het strafschopgebied van Club-doelman Mignolet. Diens collega-Rode Duivel Vincent Kompany maande de paars-witte supporters aan tot kalmte.

RSCA moet zich op dinsdag 4 februari verantwoorden voor het incident. Bondsprocureur Kris Wagner daagt de Brusselaars rechtstreeks voor de Geschillencommissie en zal een boete van 2.500 euro eisen. Er hangt Anderlecht ook een match achter gesloten deuren boven het hoofd, maar het Bondsparket vraagt niet om die effectief te maken.

In diezelfde partij scandeerden enkele Brusselse fans het beruchte spreekkoor "Alle boeren zijn homo's". Ook daarvoor wordt Anderlecht vervolgd. De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich op vrijdag 7 februari over de strafmaat. Bondsprocureur Wagner zal ook in dit disciplinair dossier een boete van 2.500 euro vorderen. Het is niet de eerste keer dat RSCA voor dat spreekkoor vervolgd wordt. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) legde paars-wit recent nog een boete van 2.000 euro op voor dezelfde feiten die vorig jaar plaatsvonden.

Waasland-Beveren ontving tot slot een minnelijke schikking van het Bondsparket ter grootte van 2.500 euro, omdat fans op bezoek bij KV Oostende afgelopen weekend vuurwerk op het terrein van de Versluys Arena hadden gegooid. Indien de Waaslanders dat voorstel van het Bondsparket niet aanvaarden, moet de club ook op dinsdag 4 februari voor de Geschillencommissie verschijnen.

De thuisnederlaag tegen Club Brugge afgelopen weekend zinde bepaalde fans van de harde kern van Anderlecht niet. Eén supporter gooide vlak voor het laatste fluitsignaal een bommetje in het strafschopgebied van Club-doelman Mignolet. Diens collega-Rode Duivel Vincent Kompany maande de paars-witte supporters aan tot kalmte.RSCA moet zich op dinsdag 4 februari verantwoorden voor het incident. Bondsprocureur Kris Wagner daagt de Brusselaars rechtstreeks voor de Geschillencommissie en zal een boete van 2.500 euro eisen. Er hangt Anderlecht ook een match achter gesloten deuren boven het hoofd, maar het Bondsparket vraagt niet om die effectief te maken. In diezelfde partij scandeerden enkele Brusselse fans het beruchte spreekkoor "Alle boeren zijn homo's". Ook daarvoor wordt Anderlecht vervolgd. De Geschillencommissie Hoger Beroep buigt zich op vrijdag 7 februari over de strafmaat. Bondsprocureur Wagner zal ook in dit disciplinair dossier een boete van 2.500 euro vorderen. Het is niet de eerste keer dat RSCA voor dat spreekkoor vervolgd wordt. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) legde paars-wit recent nog een boete van 2.000 euro op voor dezelfde feiten die vorig jaar plaatsvonden.Waasland-Beveren ontving tot slot een minnelijke schikking van het Bondsparket ter grootte van 2.500 euro, omdat fans op bezoek bij KV Oostende afgelopen weekend vuurwerk op het terrein van de Versluys Arena hadden gegooid. Indien de Waaslanders dat voorstel van het Bondsparket niet aanvaarden, moet de club ook op dinsdag 4 februari voor de Geschillencommissie verschijnen.