Miguel Van Damme die voorbije week ook nog een wedstrijd speelde met vrienden en gewezen collega's, gaat maandag in quarantaine. "Een golf van solidariteit en bemoedigende boodschappen overspoelde vorige week het Belgische voetbal", klinkt het in een persbericht van Anderlecht.

"De aanleiding: Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme bleek opnieuw getroffen te zijn door leukemie, en zijn behandeling bleek niet te werken. Verschrikkelijk nieuws dat alle clubkleuren overstijgt en ook bij RSC Anderlecht hard binnenkwam. Daarom besloten de spelers van paars-wit vandaag bij de eerste topper van het seizoen tegen Brugge Club allemaal met dezelfde naam op hun rug te spelen: Miguel. De truitjes van alle spelers zullen na de wedstrijd geveild worden. De opbrengst gaat naar de stichting Me To You, die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Dat goede doel koos Miguel Van Damme uit." (ACR)

Miguel Van Damme mocht vorige week nog de aftrap geven in de Brugse derby., BELGA
Miguel Van Damme mocht vorige week nog de aftrap geven in de Brugse derby. © BELGA
Miguel Van Damme die voorbije week ook nog een wedstrijd speelde met vrienden en gewezen collega's, gaat maandag in quarantaine. "Een golf van solidariteit en bemoedigende boodschappen overspoelde vorige week het Belgische voetbal", klinkt het in een persbericht van Anderlecht. "De aanleiding: Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme bleek opnieuw getroffen te zijn door leukemie, en zijn behandeling bleek niet te werken. Verschrikkelijk nieuws dat alle clubkleuren overstijgt en ook bij RSC Anderlecht hard binnenkwam. Daarom besloten de spelers van paars-wit vandaag bij de eerste topper van het seizoen tegen Brugge Club allemaal met dezelfde naam op hun rug te spelen: Miguel. De truitjes van alle spelers zullen na de wedstrijd geveild worden. De opbrengst gaat naar de stichting Me To You, die leukemiepati├źnten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt. Dat goede doel koos Miguel Van Damme uit." (ACR)