Competitie amateurvoetbal start weer op in februari

Redactie KW

De crisiscel van KBVB voorziet een heropstart van de seniorencompetitie van het amateurvoetbal in het weekend van 13 februari 2021. Die in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021.

De crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League), is op 7 december 2020 opnieuw samengekomen. De commissie stelde vast dat het afwerken van de competitie onder de oorspronkelijke competitieformats onmogelijk is geworden. Bijgevolg werden de volgende beslissingen genomen voor het amateurvoetbal (veldvoetbal).

De lopende competities worden in alle afdelingen van het amateurvoetbal (eerste ploegen heren en vrouwen) afgewerkt op basis van de “heenrondes”, zijnde de helft van de oorspronkelijke competitie en kalender waarbij elke ploeg één keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt.

Die competitie zal leiden tot een eindrangschikking met de normale gevolgen: een kampioen, stijgers, en dalers.

De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021 en deze in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021. Alle eerder uitgestelde wedstrijden worden nog gespeeld.

Deze beslissingen drongen zich op na de verlenging van de huidige coronamaatregelen voor de sport tot 15 januari 2021 waardoor het amateurvoetbal meer dan 3 maanden volledig zal hebben stilgelegen. Deze beslissingen zijn onder voorbehoud van een mogelijke heropstart van de collectieve trainingen vanaf 16 januari 2021. (MVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.