Alweer winst voor Royal Knokke FC

Alessio Staelens tekende voor de 1-0. © VDB

De kustformatie dook na winst op bezoek bij Racing Club Harelbeke, op de elfde speeldag, de top drie binnen. De hoogconjunctuur gaat verder want nu werd SV Temse met 2-0 afgetroefd.

Tijdens de eerste helft gaven beide clubs elkaar geen duimbreed toe. Grote kansen bleven dan ook achterwege. Een schitterende voorbereiding na 23 minuten van Simon Savaete liet Alessio Staelens toe de openingstreffer aan te tekenen. Na de rust dwongen de gastheren kans na kans af terwijl Temse niet meer in de vertoning voorkwam. Toch duurde het tot minuut 69 vooraleer Ruben Vanraefelghem, via een afgeweken vrijschop, goalie Tim Renier een tweede keer het nakijken gaf. Verdere mogelijkheden voor de ingevallen Tjendo De Cuyper, Simon Savaete en Maxim Vandewalle leverden geen derde goal op. Niettemin maakt RKFC zich vol vertrouwen op voor de volgende opdracht, een trip naar FC Izegem.