“Altijd een ketting met het Brugse logo rond mijn hals”

Jerke Hellebuyck (17) uit Sint-Joris. © BHB
Redactie KW

Jerke Hellebuyck (17) uit Sint-Joris kocht zijn eerste abonnement in 2009, toen hij 11 jaar was. “Club was al van toen ik jong was de ploeg waar ik het meest naar opkeek en dat is altijd zo gebleven”, aldus Jerke die enorm uitkijkt naar de bekerfinale zondag. “De match zal zeker en vast spannend worden, want niemand wil verliezen.”

Waarom ben je fan van Club Brugge?

“Het zit wat in onze familie, zeker langs de kant van mijn mama. Voetbal is daar redelijk belangrijk want ongeveer al mijn nonkels en mijn opa zijn fan van Club Brugge. Ik heb ook een nonkel die supportert voor RSC Anderlecht, dus dat botst soms wel. Ik heb mijn eerste abonnement gekocht in 2009, toen ik 11 jaar was. De jaren daarvoor was ik ook al fan, maar mocht ik nog geen abonnement kopen. Club was al van toen ik jong was de ploeg waar ik het meest naar opkeek en dat is altijd zo gebleven.”

Met wie ga je meestal naar de matchen kijken?

“Als Club thuis speelt, ga ik altijd met mijn papa en broer. Op verplaatsing gaan zij niet mee, dan ga ik samen met een vriend mee met een speciale bus. Een abonnement geldt enkel voor de thuismatchen, dus daarvoor koop ik nog een speciaal ticket en een plaats op de bus.”

Kijk je uit naar de bekermatch tegen Standard-Luik?

“Zeker! Vorig jaar speelden we tegen Anderlecht en wonnen we. Hopelijk kunnen we dit jaar Standard-Luik ook verslaan. Om 12 uur opent het supportersdorp in Brussel, waar we waarschijnlijk eens langs zullen gaan. Daar spelen verschillende dj’s wat muziek en heerst er een geladen sfeer onder de supporters. Twee uur later begint dan de match, die zeker en vast spannend zal worden want niemand wil verliezen.”

“De match zal zeker en vast spannend worden, want niemand wil verliezen”

Wie is voor jou de beste speler?

“Lior Refaelov, die links of rechts vooraan speelt. Wanneer hij meedoet, creëert Club de beste doelkansen en is er opmerkelijk meer vertrouwen tussen de spelers. Zonder hem durven ze al eens vaker missen. Hij geeft vaak belangrijke assists en maakt altijd mooie dribbels.”

Wat is je pronostiek voor de bekerfinale?

“Ik denk dat het 2-1 wordt in het voordeel van Club. Volgens mij is er kans dat de nieuwe spits, Wesley Moraes, een doelpunt zal maken en dan hoop ik dat Refaelov voor het andere doelpunt zal zorgen.”

Welke attributen kunnen voor jou niet ontbreken bij een match?

“Vroeger nam ik altijd verschillende sjaals en vlaggen mee, maar dat is nu wat minder geworden. Ik draag wel altijd een ketting met het logo van Club Brugge.”

Hoe zou je reageren moest Club Brugge de bekerfinale niet winnen?

“Ik zou het heel spijtig vinden mochten ze verliezen, maar er hangt veel af van de manier waarop de match gespeeld wordt. Als je ziet dat ze voor de overwinning gevochten hebben en het spel gelijkaardig opging, is het makkelijker om een verlies te plaatsen. Zo lang de spelers niet lui op het veld staan en hun best blijven doen ben ik blij, maar natuurlijk zie ik ze liever winnen!

(BHB)