Alle thuiswedstrijden van KSK Beveren-Leie op kunstgras

Franky Dury werd uitgenodigd om het kunstgras van KSK Beveren-Leie waar hij ooit trainer was, uit te testen. © DJW
Redactie KW

Beveren-Leie Voetbalclub KSK Beveren-Leie speelt al zijn thuiswedstrijden vanaf het nieuwe seizoen op kunstgras. Het stadsbestuur en eregenodigde Franky Dury kwamen het tijdens de officiële voorstelling alvast uittesten en trapten elk een balletje naar doel. Totale kostprijs van de investering: 697.688 euro.

Schepen van Sport Kristof Chanterie verduidelijkte tijdens een korte toespraak dat het kunstgrasplein een van de vier in zijn soort is waarin de stad heeft geïnvesteerd voor zijn verschillende voetbalclubs in Waregem, Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en nu ook Beveren-Leie. “De aanleg van dit plein kadert in een algemene aanpak van de omgeving rond de velden. Dat is bij alle terreinen in Waregem en de deelgemeenten het geval. Het is de firma Stadsbader uit Harelbeke die alle locaties op die manier verzorgt, inclusief omgeving.”

Sportcomplex

Voor KSK betekent het concreet dat vanaf nu niet alleen de eerste ploeg op kunstgras speelt bij zijn thuismatchen, maar dat er ook een recreatief oefenveld in kunstgras is voor de vele jeugdspelers van de club. Daarnaast is er de heraanleg van alle paden naar en rond het veld en de kantine.

De aanleg van dit plein kadert in een algemene aanpak van de omgeving rond de velden

Schepen Chanterie: “Daarvoor gebruikte de aannemer waterdoorlatende materialen die voor ontharding van de site zorgen. Ook belangrijk: in overleg met de atletiekclub is er een optimalisatie van de looppiste. En bij de ingang van het stadion kunnen fietsers hun rijwiel in een moderne stalling parkeren. Dat alles zorgt voor een goed uitgerust sportcomplex.”

Liefhebbers

Bijkomend voordeel van de realisatie is dat de vereniging een betere spreiding van het aantal trainingen en wedstrijden voor alle teams van KSK kan doorvoeren. En ten slotte is er ook oog voor de twee ploegen die in het liefhebberscircuit spelen. Zij kunnen aan de Leenriestraat nu altijd zonder problemen al hun thuiswedstrijden afwerken.

Samen met de compleet nieuwe tribune annex cafetaria die jaren geleden werden gebouwd heeft de voetbalvereniging van Beveren-Leie nu een up-to-date stadion dat je redelijk uniek in de provinciale klassen van het Belgische voetbal mag noemen. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier