Alle matchen van de Rode Duivels op groot scherm : “We volgen de Belgen tot in de WK-finale”

Woensdag openen Jan Vandenbussche, Hanne Huyghe, Lien Dobbelaere en Ben Peperstraete voor het eerst de deuren van De Klas. (Foto WVH)
Redactie KW

Met ‘De Klas’ is het centrum van Veurne een eventlocatie rijker. Tijdens het WK voetbal houden de vier uitbaters er alvast een eerste eigen evenement. Hier kun je de komende weken namelijk alle wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm bekijken.

De stockageruimte van de vroegere thuiszorgwinkel in de Sporkijnstraat staat al een tijdje leeg. Nog eerder vonden hier thé dansants plaats, in de voormalige feestzaal De Mardijk. De achterkant van het pand krijgt nu een nieuw leven als De Klas. Twee bevriende koppels huren de ruimte van de privé-eigenaar en verhuren die op hun beurt als eventlocatie.

Schools interieur

“Als dertigers herinneren wij dit lokaal vooral van de typlessen die hier plaatsvonden”, zegt Lien Dobbelaere. “Vandaar dus de naam, die we uiteindelijk ook doortrokken in het interieur. Zo vind je hier nu een oude wereldkaart, een sportraam en een krijtbord, dat we op de kop konden tikken in de achtergelegen school. Voorts hebben we het geheel de voorbije maanden ook opgeknapt met een verse lik verf.”

Rode Duivels

Dat gebeurde zelfs de voorbije week nog, in de laatste rechte lijn naar het WK voetbal. “Dit leek ons de ideale gelegenheid om de locatie voor het eerst te tonen aan het grote publiek. Het kampioenschap leeft dan wel minder hard dan in de zomer; toch merken wij veel nieuwsgierigheid naar onze plannen”, zegt Ben Peperstraete.

We kunnen hier tot 200 vurige supporters ontvangen, aan wie we ook drank en iets lekkers serveren

“We kunnen hier tot 200 vurige supporters ontvangen, waarbij we ook drank en iets lekkers serveren. Ook de minder grote voetbalfans zijn natuurlijk welkom om nieuwe vrienden te maken in De Klas. Vanaf woensdag tonen we alvast de eerste drie wedstrijden van de Rode Duivels. Ook in de rondes daarna blijven we de Belgen volgen, tot in de finale”, knipoogt Jan Vandenbussche.

Unieke ligging

Daarna wil het viertal hier nog meer evenementen organiseren, zoals comedy-avonden. “Maar we verhuren De Klas ook als polyvalente ruimte aan externen, voor babyborrels, tweedehandsbeurzen of vergaderingen. Naast de bar is er ook een keuken aanwezig, net als een beamer en alle meubilair. Bovendien is er een afgesloten tuintje. De unieke ligging, pal in het stadscentrum en met toch maar weinig omwonenden, is zonder twijfel de grootste troef”, stelt Hanne Huyghe.

Meer informatie over De Klas is te vinden op sociale media of te verkrijgen via info@deklas.be.