Alle eerste periodekampioenen in het provinciale voetbal bekend

KSKV Zwevezele, hier onder meer met Hans Cornelis, Tim Smolders en topschutter Thor Laleman, pakte de eerste periodetitel in eerste provinciale. (Foto Bart)
Wouter Vander Stricht

Het doek is in alle provinciale reeksen gevallen over het eerste periodekampioenschap, al negen ploegen zijn zeker van deelname aan de eindronde. Al mikken de huidige koplopers uiteraard in eerste instantie nog op de algemene titel.

In de amateurklasses kwamen geen West-Vlaamse ploegen in aanmerking voor de periodetitels. Opvallend is daar wel dat R. Knokke FC het op een gedeelde tweede plaats voortreffelijk doet als nieuwkomer in eerste amateurklasse. Hetzelfde geldt voor KVC Wingene dat vorig jaar de titel pakte in eerste provinciale en nu op een mooie derde plaats staat in de derde amateurklasse.

In eerste provinciale haalde titelfavoriet KSKV Zwevezele de eerste periodetitel binnen met een mooi rapport van 25 op 30. WS Lauwe en KSK Oostnieuwkerke volgen op respectievelijk twee en vijf punten.

In tweede provinciale A wipte KFC Meulebeke nog over Zedelgem en Jabbeke die elkaar op een gelijkspel hielden, 20 punten volstaan voor de Meulebekenaars voor het eerste periodekampioenschap.

In tweede provinciale B verloor Deerlijk de derby op Zwevegem, maar is het toch periodekampioen omdat hier eerste achtervolgers Moen en Heestert ook al gelijkspeelden tegen elkaar.

In derde provinciale A kwam SC Zonnebeke op het veld van KSV Veurne 2-0 achter, maar boog dat in de slotfase nog om naar een 2-3 zege. Bij E. Hooglede zullen ze wel gevloekt hebben.

Promovendus Dosko Sint-Kruis is de verrassing in derde provinciale B. Met 24 op 30 blijven ze E. De Haan en Sp. Keiem voor. Al ging Keiem nog in evocatie over een dispuut bij het onderlinge duel tegen Sint-Kruis.

VK Avelgem zette zaterdagavond al druk op leider RC Bissegem, maar met een 1-2 zege op KSV Moorsele stelde Bissegem de eerste periodetitel in derde provinciale C veilig.

SK Torhout won met 11-0 van SK Steenbrugge B en zette zo de eerste periodetitel in vierde provinciale B alle kracht bij. VKW Vleteren (4A) en WS Bellegem (4C) pakten ook een periodetitel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.