https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Algemeen manager Cordier tevreden over transfers Zulte Waregem: “Zulte Waregem is een aantrekkelijk project”

Redactie KW

Dat het een drukke transferzomer werd aan de Gaverbeek is een understatement. Elf spelers kwamen en veertien anderen trokken de deur bij Essevee achter zich dicht. Eddy Cordier, algemeen manager van Zulte Waregem, laat zijn licht schijnen over de inkomende transfers.

Vorig seizoen had Essevee, na degradant Waasland-Beveren, het hoogste aantal aan tegendoelpunten van de competitie geslikt dus moest de verdediging versterkt worden. Daarbovenop maakte Olivier Deschacht wereldkundig dat Zulte Waregem zijn laatste avontuur was van zijn spelersloopbaan. Zo werd de club genoodzaakt een waardige vervanger te zoeken voor het verlies van hun basisspeler. Ze kondigden redelijk snel al aan een vervanger te hebben gevonden. Midden mei kwam het nieuws naar buiten dat Joost van Aken de rood-groene kleuren het komende seizoen zal verdedigen terwijl de transfermarkt officieel nog niet geopend was. “We starten elk seizoen rond dezelfde periode”, vertelt ceo Eddy Cordier. “Tijdig contacten leggen is natuurlijk belangrijk, maar dat is zeker geen garantie dat je snel een transfer kunt afronden. Je bent niet alleen op de markt. Je moet spelers overtuigen met zowel sportieve als financiële argumenten.”

Zulte Waregem beschikte afgelopen seizoen niet over voldoende bezetting op de rechtsbackpositie. Toen Daniel Opare uitviel, moest er vaak gedepanneerd worden door spelers die niet veel ervaring hadden op die plek. Essevee sloeg meteen twee vliegen in één klap door zowel Sørmo en Ciranni in een korte periode aan te trekken. Beide spelers hebben dezelfde voorkeurspositie. “Om onze sportieve doelstellingen te behalen, is een evenwichtige en kwalitatieve selectie van groot belang”, begint Cordier. “Je wenst het natuurlijk niemand toe, maar een blessure is snel gebeurd. Vandaar is het belangrijk om een kwalitatieve en dubbele bezetting te hebben op verschillende posities.”

Middenvelders

Damien Marcq verliet als enige het middenveld bij Zulte Waregem. Vaste waarden als Govea en Seck bleven de club trouw. Toch legde Essevee met Hubert, Vigen, Doumbia en Boya vier nieuwe middenvelders vast. “Samen met de sportieve staf, scouting en directie hadden we vooraf bepaald welke posities moesten ingevuld zijn en binnen welk financieel kader dat kon gebeuren. Op het middenveld hebben we nu meer mogelijkheden op tactisch vlak en zijn we gewapend bij eventuele blessures.”

Lasse Vigen speelde vorig seizoen kampioen met zijn vorige club in Denemarken, maar verkoos toch een avontuur aan te gaan aan de Gaverbeek. Hij liet zich al opmerken met fraaie acties en begon aan elke wedstrijd tot nu toe. “We zijn erg tevreden dat we Lasse konden overtuigen met het sportieve project”, vertelt de ceo. “Het is een speler die al lang op ons verlanglijstje stond.”

Oude bekende Idrissa Doumbia mag zich dit seizoen weer opmaken voor wedstrijden in de Elindus Arena. De Ivoriaan keert na vier seizoenen terug naar de plaats waar hij op uitleenbeurt werd gestuurd door Anderlecht. Dit keer komt hij opnieuw als huurspeler over, maar Essevee bedwong een aankoopoptie bij Sporting Clube de Portugal. “Idrissa was een opportuniteit tijdens de laatste dagen van de transferperiode. Hij heeft de voorbije seizoenen heel wat ervaring opgedaan in Europese topcompetities. Hij is een belangrijke schakel in onze kwalitatieve selectie.”

Aanvallers

Het grootste verlies van de transferzomer bij Essevee is misschien wel dat van topschutter Gianni Bruno. De spits, vorig seizoen nog goed voor 20 doelpunten, vertrok richting Gent. Als mogelijke vervanger werd Zinho Gano aangesteld om de leemte van Bruno op te vullen in de spits. Vorig seizoen kwam hij nog uit voor de buren uit Kortrijk, wat bij een aantal supporters niet in de smaak viel. “Na een persoonlijk gesprek met Zinho hadden beide partijen een goed gevoel waardoor de besprekingen werden verder gezet met een samenwerking tot gevolg”, zegt Eddy Cordier. Of hij evenveel doelpunten zal scoren als Bruno daar laat de ceo zich liever niet over uit. “Een cijfer wil ik daar niet op plakken. Zinho is een spits die niet alleen zelf scoort, maar ook de spelers rond hem laat scoren door zijn harde werk.”

Het aanvallend compartiment werd verder nog versterkt door twee nieuwe linkerflankaanvallers. Alieu Fadera en Dereck Kutesa vonden hun weg naar de Gaverbeek. “Er was een aantal weken interesse voor Dompé”, vertelt Cordier. “Maar er werd samen met de aandeelhouders beslist dat er niemand vertrok zonder een correcte deal. Kutesa, met een interessant profiel dat past binnen het DNA van Essevee, heeft afgelopen seizoen heel wat mooie dingen zien in de Ligue 1. Bij zijn invalbeurt op KV Oostende tekende hij meteen voor zijn eerste assist en dat is goed voor zijn vertrouwen.”

Staf is tevreden

Zulte Waregem mocht elf nieuwe gezichten verwelkomen. Eddy Cordier kijkt tevreden terug op de inkomende transferzomer. “Sommige nieuwe spelers integreren sneller dan anderen. Maar ik hoor van de staf dat ze tevreden zijn over de kwaliteit van de nieuwe jongens. We hebben een aantal sterke spelers kunnen overtuigen. Zulte Waregem is echt wel een aantrekkelijk project voor heel wat spelers.”

(EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten