Alex Vinquier vervangt Luc Vanbrabandt als trainer bij VP Gits

Bij KVP Gits, dat aantreedt in 4C, gaf Luc Vanbrabandt tijdens de nieuwjaarsperiode zijn ontslag als trainer. Zijn taak wordt overgenomen door Alex Vinquier.


Dinsdagavond leidde Alex Vinquier voor het eerst de training bij VP Gits. Alex werd verwelkomd door voorzitter Peter Hanne en door Bart Coolman, die de functie van hulptrainer blijft bekleden. (Foto JD)

In november 2012 werd Luc Vanbrabandt de opvolger van Piet Vandenabeele. Luc was tot dan hulptrainer van Piet en promoveerde zo tot T1. Na een moeizaam seizoen 2012-2013 werd het afgelopen seizoen heel wat beter en wilde men dit jaar de lat nog hoger leggen. Luc vindt echter dat de club niet klaar staat om met succes een avontuur in derde te realiseren en houdt zo de eer aan zichzelf.

Afgelopen weekend ging VP-voorzitter Peter Hanne op zoek naar een vervanger. Bij de vorige trainerswissel had hij al Alex Vinquier gepolst, maar die vond het toen niet opportuun om naar het weinig ambitieuze VP Gits af te zakken, dat zich in de kelder van vierde provinciale bevond. Ditmaal is het wel raak. Alex treft naar eigen zeggen een ambitieuze club die graag zou promoveren naar derde.

Zaterdag trekt VP Gits naar VV Emelgem-Kachtem en Alex heeft voor die partij heel wat raakpunten. Hij was nog trainer van het toenmalige VK Kachtem en een tijd cotrainer van de fusieclub VV Emelgem-Kachtem. Daarnaast kwamen al veel spelers over van de fusieclub naar Gits, waarmee Alex nog werkte, zoals Robin Depicker, Pedro Termote, Dennis Vervelghe en talloze anderen.

Het belooft dus zaterdag om 19 uur een interessante en met het oog op titel en eindronde een belangrijke zespuntenwedstrijd te worden.

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.