Alessandro Ciranni tekent voor twee seizoenen bij Essevee

Alessandro Ciranni zit de komende jaren bij Zulte Waregem.© gf
Alessandro Ciranni zit de komende jaren bij Zulte Waregem.© gf
Redactie KW

Alessandro Ciranni (24) tekent voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar bij SV Zulte Waregem. Na Joost van Aken, David Hubert en Bent Sørmo is hij de vierde zomeraanwinst aan de Gaverbeek. De rechtervleugelverdediger komt over van het pas gedegradeerde Moeskroen. Hij komt ter vervanging van Daniel Opare, die Essevee al na één jaar verliet.

Ciranni was afgelopen seizoen titularis en kapitein bij Les Hurlus, maar degradeert niet mee naar 1B. Hij speelde 31 competitiewedstrijden waarin hij één keer tot scoren kwam en twee assists gaf.

Nederlands avontuur

De Italiaanse Belg doorliep zijn hele jeugd bij KRC Genk tot hij in 2016 uitgeleend werd aan het Nederlandse MVV Maastricht. Het seizoen daarop zette hij ook de definitieve oversteek naar diezelfde club. In het voetbaljaar ’18-’19 versierde hij een transfer naar Eredivisieclub Fortuna Sittard. Na zijn Nederlandse avontuur keerde hij terug naar België om 52 wedstrijden te spelen voor Moeskroen.

“Essevee is een erg warme club en ik had meteen het gevoel dat ze me erbij wilden”, vertelde Alessandro Ciranni. “Door het stadion, de werking en de supporters van Essevee had ik meteen een klik met deze club.”

Veel interesse

“We vonden het belangrijk om een flankverdediger met aanvallende kwaliteiten aan te trekken”, vertelt Eddy Cordier. “Alessandro is een jongen die de competitie kent en ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring heeft. We zijn tevreden dat hij vanaf nu deel uitmaakt van Essevee.”

Zowel binnen- als buitenland was geïnteresseerd in de Limburger. Royal Antwerp FC toonde onder meer interesse, maar Essevee kwam sneller tot een akkoord met de verdediger.

In 2014 verdedigde hij vier keer de nationale kleuren van de Belgische U19.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.