Albert Lepoudre is 60 jaar, maar speelt nog altijd zaalvoetbal

We herkennen vooraan Albert Lepoudre met achter hem zijn teamgenoten met v.l.n.r. Davy Desmet, Maxim Lepoudre, Kenny Dejonghe, Tom Lepoudre, Morits Feitsma, Maaik Vercauteren, Joachim Duerloo en Danny Geldhof. (foto MG)
Redactie KW

Hij telt al 60 lentes, maar dat zou je niet zeggen. En al zeker niet als je hem op een voetbalveld aan de slag ziet. Albert Lepoudre is al jaren een belangrijke schakel bij de Soccer 57. Zijn ploeg staat aan de leiding in reeks vier van de Leffingse Liga De Barloke.

“Op 26-jarige leeftijd begon ik met zaalvoetbal in de toenmalige Zon en Zee-reeks in Lombardsijde. Ik was er zelfs nog twee jaar lang competitieleider”, begint Albert Lepoudre, die ook lang veldvoetbal speelde bij onder meer SC Lombardsijde, SV Nieuwpoort en Davo Westende. “Door de komst van de handbalploeg, die de betere uren kreeg in de zaal, moesten we de Zon en Zee-competitie echter noodgedwongen stopzetten.”

Maar Albert had de microbe van het zaalvoetbal danig te pakken dat hij met wat vrienden een ploegje oprichtte om in Liga De Barloke in Leffinge aan te treden. “Soccer 57 was geboren“, glimlacht Albert. “We spreken dan wel over de jaren 90, want we bestaan al meer dan 20 jaar. Op 42-jarige leeftijd stopte ik met veldvoetbal en focuste ik me louter op de zaal.”

Onze derde helft is minstens even belangrijk als de eerste twee

“Intussen is de samenstelling van Soccer 57 door de jaren heen al regelmatig gewijzigd. Zo traden we zelfs een tijdje aan met een tweede ploeg, ‘Soccer 57 Vet’, maar intussen spelen we weer met één ploegje. Doorheen al die jaren was er één constante: we bleven steeds een hechte vriendenbende. De vriendschappelijke sfeer is onze belangrijkste troef. Onze derde helft is minstens even belangrijk als de eerste twee”, lacht de 60-jarige projectingenieur uit Nieuwpoort. “In de Liga De Barloke staat ons ploegje bekend als een bende sfeermakers. Dat is trouwens ook de grootste drijfveer om wekelijks nog het beste van mezelf te geven.”

Samen met zoon Tom

Soccer 57 kan intussen ook op heel wat nieuw jong geweld rekenen. “We hebben een gezonde mix van ervaring en jeugdig talent. Bovendien speel ik samen met mijn zoon Tom, wat ook een leuke ervaring is. Zo’n matchke zaalvoetbal is de ideale ontspanning na een drukke werkweek. Net als voor mijn vrienden blijft dat wekelijks een moment om naar uit te kijken. Het geheim om op mijn leeftijd nog fit te blijven? (lacht) De liefde voor het spel en de vriendschap. Bovendien heb ik het geluk dat mijn vrouw het toelaat”, lacht Albert, die als laatste man speelt.

(foto MG)
(foto MG)

“Van een generatiekloof met de jonge gasten heb ik geen last, integendeel. Ik heb al een paar keer gezegd dat ik zou stoppen, maar ze sleuren me er telkens weer bij. Met de sfeer zit het uitstekend en we gaan ook geregeld samen naar topwedstrijden kijken, zo gingen we onlangs nog naar FC Köln en Schalke 04. Hoe lang ik er nog mee door zal gaan? Ik wil toch stilaan wat beginnen minderen, want je kan niet eeuwig blijven spelen. Enerzijds heb ik lichamelijk absoluut nog nergens last, maar anderzijds wil ik niet de indruk wekken dat ik mijn plaats niet wil doorgeven aan de jongere gasten.”

Op zaterdag 25 mei organiseert Soccer 57 voor het eerst een ‘Veteranen Cup Albert Lepoudre.’ “Met die naam ben ik niet zo gelukkig”, lacht Albert. “Ik sta niet zo graag in de kijker, maar er is niets meer aan te veranderen. Het is de bedoeling het tornooi jaarlijks te organiseren. We zullen er ook zelf aantreden en het wordt een speciale ervaring om het tegen buitenlandse teams op te nemen. Zo zullen er ploegen uit Duitsland en Nederland aanwezig zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.