Agressiever Mandel United beslist match in tweede helft

Mandel United begon heel gretig aan de wedstrijd. © CLY

Mandel United won met 3-1 tegen KSK Ronse

Mandel United begon heel gretig aan de wedstrijd en kreeg al meteen een paar kansen via Omari. Op de 9′ was het al raak via sluipschutter Omari. Na het eerste kwart herstelde Ronse het evenwicht en probeerde meteen op gelijke hoogte te komen. De thuisploeg kwam meer en meer onder druk en op de 17′ kon Ronse met een afstandsschot van Van Wingen Diego gelijkstellen, 1-1. Op het half uur kwam Mandel United nog goed weg toen Ronse de paal trof. Naar het einde van de eerste helft verwieven de bezoekers een licht evenwicht en kwam de thuisploeg in de verdrukking.

Na de pauze kwam een veel agressiever Mandel United uit de kleedkamers. Er werd veel dichter op de man gespeeld en Ronse kreeg heel weinig ruimte. Op het halfuur werd Charles Kwateng geraakt in de strafschopzone met penalty tot gevolg, keurig omgezet door Lilian Lorthois: 2-1.

Dit tweede doelpunt kwam hard aan voor de bezoekers, die meteen ook de greep op de wedstrijd verloren, mede door een heel agressief Mandel United. Toen op de 75′ Guillaume Langlet zorgde voor een owndoelpunt, leek de match gespeeld: 3-1.

Trainer Lieven Gevaert voerde nog enkele wissels door, waardoor Julien Araujo en ook Frederic Declercq nog eens wat speelkansen kregen, maar Ronse drong naar het einde van de wedstrijd toe niet meer aan. Al bij al een verdiende overwinning van Mandel United dat het vooral in de eerste helft niet gemakkelijk had.