Afghaanse Nederlander derde versterking voor Winkel Sport

Omid Popalzay komt over van het Australische Adelaide Comets. © GF
Wouter Vander Stricht

Omid Popalzay (23) zette dinsdag in de vooravond zijn handtekening onder een contract bij Winkel Sport. De rechtsvoetige, aanvallende ingestelde middenvelder is ook Afghaans international.

Winkel Sport beloofde versterking in elke linie en is bezig met het maken van het huiswerk. Stefan Roef (City Pirates) komt Sven Dhoest onder de lat vervangen, van RC Gent komt spits Jorgo Waeghe over. Zopas legde Winkel ook Omid Popalzay vast.

Hij werd op 25 januari 1996 in Kabul (Afghanistan) geboren, maar groeide op in Nederland. Via de jeugd van SV Estria belandde bij NEC en FC Oss. Bij Achilles ’29 debuteerde hij, maar toen de proftak van die club werd ontbonden, zat hij zonder club. Hij trok nog naar FC Lienden en speelde sinds begin 2019 voor het Australische Adelaide Comets. Bekijk hieronder een compilatie van zijn periode bij die laatste club:

https://www.youtube.com/watch?v=vDEaQEXuklw

Hij speelde ook al 21 wedstrijden voor de Afghaanse nationale ploeg. “In Afghanistan kan ik niet over straat lopen zonder herkend te worden”, vertelde hij in een interview aan Omroep Gelderland.

Kampioensfeest

Zijn interlandcarrière leverde hem ook interesse uit India en Thailand op, nu kiest hij dus voor België, meer bepaald voor Winkel Sport.

Winkel Sport viert vrijdagavond 24 mei, na de ontvangst op het Ledegemse gemeentehuis, nog een laatste kampioensfeestje. Daarna gaat de blik richting volgend seizoen.

Omid Popalzay (hier rechts) aan het werk voor de Afghaanse nationale ploeg.
Omid Popalzay (hier rechts) aan het werk voor de Afghaanse nationale ploeg.© Getty Images

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.