Acht nieuwkomers bij Olympic Ledegem A en B: “Bouwen aan een mooie toekomst”

© JS
Redactie KW

Bij Olympic Ledegem is er de voorbije maanden veel veranderd. Namen van Hein Vandoorne en Gregory Knockaert verdwenen als hoofdcoaches en ook een pak basisspelers trokken de Ledegemse deur dicht. Sindsdien werkte het vernieuwde bestuur naarstig aan een nieuw (jeugd)project, en het mag gezegd worden: het resultaat mag gezien worden.

Op de eerste training woensdagavond stonden bijna vijftig spelers op het oefenveld waarvan acht nieuwkomers. Ze krijgen een deskundige opleiding van Dave Van Moerkerke (A-ploeg) en Peter Vancraynest (B-ploeg).

“Voor mij is de terugkeer naar Ledegem echt wel thuis komen”, opent de 49-jarige Dave Van Moerkerke. “Ik woon immers op wandelafstand en heb hier al mooie tijden beleefd. Toen men mij vroeg om een nieuwe sportieve structuur te starten heb ik geen moment getwijfeld, ook al weet ik dat er veel werk aan de winkel is. Mijn uiteindelijke doel voor dit seizoen wordt een goeie ploeg te bouwen die op z’n minst in de grijze middenmoot van derde moet kunnen meedraaien. Zaak zal zijn om onze competitiestart niet te missen. Die kondigt zich trouwens niet gemakkelijk aan met achtereenvolgens Gits, Ardooie, Moorsele en Ingooigem.”

De B-ploeg, die in vierde provinciale aantreedt, krijgt met Peter Vancraynest eveneens een ervaren trainer. Hij combineert deze functie met deze van jeugdtrainer Elite U15 KSV Roeselare. “Iedereen die mij kent, weet dat ik een voetbalbeest ben die op het terrein moet staan. Dat zal nu zeker het geval zijn met liefst zeven op zeven dagen. Mijn enthousiasme wil ik nu doorgeven, niet alleen aan de Roeselaarse maar ook aan de Ledegemse jeugd. Die zal immers hoofdzakelijk de B-ploeg bevolken. De ambitie? Mijn betrachting is om collectief te groeien waardoor we zo hoog mogelijk kunnen eindigen, maar mij spiegelen aan vorig jaar is niet aan de orde. De betere spelers zijn immers nu doorgeschoven naar de A-kern. Dat is ook mijn opdracht van het bestuur: zoveel mogelijk Ledegemse jongeren klaar stomen voor het grote werk.”

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier