Aboubakary Kanté tijdelijk al weer weg bij Cercle Brugge

Aboubakary Kanté. © belga
Redactie KW

De 25-jarige aanvaller ondertekende begin juni een contract voor drie seizoenen bij groen-zwart en wordt nu al aan het Franse Le Mans FC uitgeleend.

Aboubakary Kanté was voor dit seizoen een van de eerste inkomende transfers bij Cercle Brugge. Hij begon z’n actieve profcarrière bij het Franse Paris FC. Na verdere passages bij CA Bastia en Saint-Ouen belandde Kanté in 2017 bij Béziers in de Franse Ligue 2. Afgelopen seizoen vond hij in 34 wedstrijden 10 keer de weg naar doel.

Hij ondertekende begin juni bij Cercle Brugge een verbintenis voor drie seizoenen, met daarna een optie op twee bijkomende jaren. Sportief directeur François Vitali zag in de speler iemand die over de noodzakelijke kwaliteiten beschikte om Cercle in z’n ambitieuze project te helpen. Kanté begon als invaller aan de competitie, maar kwam mede door de komst van bijkomende aanvallers niet meer van de bank. Op de voorbije speeldag in Gent zat de Franse aanvaller van Gambiaanse origine niet meer in de selectie. Nu bereikten Cercle en Le Mans FC een akkoord met betrekking tot een tijdelijke overgang. Hij wordt voor één seizoen uitgeleend aan het team uit de Franse Ligue 2.

(ACR)