Aaron Dhondt redt de eer voor KFC Izegem

© VDB

KFC Izegem verloor zondagnamiddag met 1-3 van Sint-Niklaas. Vroeg in de wedstrijd stond de thuisploeg al 0-2 achter en kon dat niet meer goedmaken.

Na de knappe uitoverwinning tegen Racing Mechelen had Izegem moed getankt voor een eerste thuisoverwinning van het seizoen. Sint-Niklaas stond achter Izegem in het klassement en moest een haalbare kaart worden.

Sint-Niklaas begon sterk aan de wedstrijd en kon al na 7 minuten de openingstreffer maken en op het kwartier was de 0-2 een feit. Izegem probeerde de aansluitingstreffer te scoren, maar het thuisteam vond de weg naar het doel niet.

Alles naar voor

Zelfde scenario na de rust: Izegem gooit alles naar voor, maar de kansen blijven uit. Tot Aaron Dhondt een kwartier voor affluiten de 1-2 kan scoren. De thuisploeg wil nog een punt, maar het is Sint-Niklaas die via een strafschop nog de 1-3 op het bord kan zetten, meteen de eindscore.

Zaterdagavond moet Izegem naar SV Temse, dat Racing Mechelen versloeg.