Aaron Dhondt (Knokke) en Daniel De Oliveira (Mandel United) wisselen per direct van club

Aaron Dhondt is al speelgerechtigd op 10 februari voor de uitwedstrijd op Tempo Overijse. © VDB
Wouter Vander Stricht

R. Knokke FC (eerste amateurklasse) en Mandel United (tweede amateurklasse) doen aan een spitsenruil. Bruggeling Aaron Dhondt verlaat te kustploeg en gaat aan de slag bij Mandel, voor hem geen onbekend terrein. De Braziliaan Daniel Rodrigo de Oliveira bewandelt de omgekeerde weg.

Daniel Rodrigo de Oliveira (33) was aan zijn eerste seizoen toe bij Mandel United. Vorig jaar werd hij nog door Cercle Brugge uitgeleend aan reeksgenoot KSV Bornem, maar daarvoor had hij al een hele odyssee afgelegd over Vlaamse voetbalvelden. Bij Mandel scoorde hij, net als zijn spitsbroeder Janis Coppin overigens, al acht keer.

De blonde pijl

De Oliveira moet nu aan de kust zijn topschutterstalenten gaan etaleren. Aaron Dhondt, met zijn 23 jaar tien jaar jonger, maakt de omgekeerde beweging. Mandel United – de club die in het seizoen 2017-2018 onstond uit de fusie van KFC Izegem en OMS Ingelmunster – is Dhondt niet echt vreemd. KFC Izegem haalde hem in de zomer van 2015 weg bij Cercle Brugge en prompt speelde ‘de blonde pijl’ zich in de belangstelling van Waasland-Beveren. Vanuit het Waasland trok hij naar Knokke. Vorig jaar pikte hij er nog zijn potjes mee in het kampioenenelftal, dit jaar had hij het moeilijker om zich door te zetten in een team dat vaak zonder diepe spits speelt. Dhondt tekende voor anderhalf jaar en ligt dus volgend seizoen ook onder contract bij de club die in 2019-2020 de thuiswedstrijden niet meer in Ingelmunster, maar in Izegem zal afwerken.

Degradatie- en titelstrijd

Knokke strijdt momenteel voor het behoud in de eerste amateurklasse. Onder leiding van Lorenzo Staelens is het al aardig opgeklommen in het klassement, maar het is allerminst veilig.

Daniel Rodrigo de Oliveira moet ervaring toevoegen aan het team van Lorenzo Staelens.
Daniel Rodrigo de Oliveira moet ervaring toevoegen aan het team van Lorenzo Staelens.© VDB

Mandel United is dan weer in een felle strijd verwikkeld met Winkel Sport om de titel in tweede amateurklasse.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.