"Bij onze zoektocht naar de opvolger van Hein Vanhaezebrouck hadden we verschillende criteria", stelde De Witte. "We zochten een veertiger en iemand die staat voor aanvallend voetbal. Daarnaast moest de nieuwe coach meegaan in het project van AA Gent. Het heeft ook meegespeeld dat Yves bij KV Kortrijk al op overtuigende wijze heeft overgenomen van Vanhaezebrouck."

Ook als speler hebben we Yves gevolgd

"Verder is Yves een goede people manager en een uitstekende motivator. Hij beschikt ook over veel emotionele intelligentie. Die elementen zijn nodig om een groep met veel culturen en nationaliteiten te leiden", vulde manager Michel Louwagie aan. "Ook als speler hebben we Yves gevolgd. Toen hij 23-24 jaar was, hebben we hem trachten binnen te halen. Hij was niet een klasbak zoals Enzo Scifo. Uiteindelijk schopte hij het nog tot bij Anderlecht en werd hij international. Dat getuigt van vechtlust en discipline. Ook dat zal nodig zijn wanneer hij voor onze groep staat. En hij heeft op dat vlak tevens een voorbeeldfunctie."

"Ik denk dat we snel de hand van de meester zullen zien", vervolgde De Witte. "Hij zal zijn eigen accenten leggen. Als oud-voorzitter van de Pro League was het ook belangrijk voor mij dat we een trainer hebben genomen die vrij was. Er waren geen bizarre toeren nodig. We hebben ook in het buitenland naar profielen gezocht. Maar dit is toch de beste keuze voor deze club op dit moment."

(BELGA)