AA Gent akkoord met speeldag schorsing voor Yaremchuk

Roman Yaremchuk moet een speeldag schorsing uitzitten. AA Gent gaat akkoord met de twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) die het Bondsparket hem voorstelde als straf voor zijn rode kaart tegen Kortrijk, zo bevestigden de Buffalo’s maandagavond.

Roman Yaremchuk krijgt een rode kaart van scheidsrechter Wim Smet tijdens de match tegen KV Kortrijk.©DAVID PINTENS BELGA
Roman Yaremchuk krijgt een rode kaart van scheidsrechter Wim Smet tijdens de match tegen KV Kortrijk.©DAVID PINTENS BELGA

Yaremchuk werd na 20 minuten in de wedstrijd tegen KV Kortrijk (0-1 nederlaag) uitgesloten door ref Wim Smet. Weg van de bal deelde hij een duw met twee handen uit aan Golubovic. De Serviër van KVK liet zich gewillig vallen. Op aangeven van de VAR bekeek Smet de beelden, waarna hij de Oekraïense spits op een rode kaart trakteerde.

Minnelijke schikking

De Buffalo’s beslisten het voorstel tot minnelijke schikking van het bondsparket te aanvaarden. De aanvaller van AA Gent, die op sociale media zijn verontschuldigingen gaf aan de fans, is er dus zeker niet bij na de winterstop op het veld van Beerschot op 10 januari.

Dinsdagnamiddag buigt het Disciplinair Comité van de voetbalbond zich wel over de rode kaarten die Hans Vanaken (Club Brugge) en Maximiliano Caufriez (STVV) op speeldag 19 in 1A kregen. Beiden riskeren een schorsing van vier speeldagen. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.