Ingelmunster Kapitein van het nieuwe SV Ingelmunster was als negenjarige van de partij in Anderlecht

Op de schouders van zijn neef Wouter Debeuf. Zo prijkte Daan Debeuf in de paginagrote reportage in De Weekbode over het feest na de zege op RSC Anderlecht, nu dus 20 jaar geleden. "Ik herinner het me nog vaag, maar het was zeker een leuke avond." Leuk detail: Daan Debeuf is nu kapitein van SV Ingelmunster, de nieuw opgerichte club in voetbalgemeente Ingelmunster.

Ingelmunster Spelersreünie 20 jaar na de stunt van KSV Ingelmunster op Anderlecht

Wouter Vander Stricht

20 jaar geleden won het 'nietige' KSV Ingelmunster een bekerpartij op het veld van Anderlecht. Paars-wit met voorin het duo Koller-Radzinski, op het middenveld Baseggio, Zetterberg, Goor en Scifo als luxe-invaller. De RSCA-fans watertanden nu bij het horen van deze namen, maar die werden netjes te kijk gezet door een ploeg waarvan de meeste spelers nog fulltime gingen werken. Het werd 1-4. Niet enkel de uitslag, maar ook de twee panna's (balletje tussen de benen voor de leken) die Nico Vanderdonck RSCA-icoon Enzo Scifo flikte, bleven bij. KSV Ingelmunster was toen een ploeg van (West-)Vlaamse jongens. Enkele hoofdrolspelers brachten we samen in het huidige lokaal van het nieuwe SV Ingelmunster, dat zopas in vierde provinciale werd opgestart. En meteen wordt een idee geboren. "Waarom zouden we eens geen 'voormatch' spelen, wij tegen die oude Anderlecht-vedetten." Even terug naar het wonderjaar 1999.

Tessa Wullaert speelt met City gelijk tegen Atletico

Twee Red Flames kwamen woensdagavond in actie tijdens de heenwedstrijden van de achtste finales in de Champions League voetbal voor vrouwen. Tessa Wullaert speelde met Manchester City thuis 1-1 gelijk tegen Atletico Madrid.

Kortrijk KVK en Essevee roepen samen op voor een positieve derby

"Het woord 'positief' is hier al heel veel gevallen", merkte Eddy Cordier van Zulte Waregem op. Hij zat naast zijn collega Matthias Leterme van KV Kortrijk. Beide ceo's hadden de pers verzameld voor een statement: we willen allen een sportieve derby komende zaterdag.

Kortrijk Doe De Grote DerbyQuiz: KV Kortrijk - Zulte Waregem

De derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem van zaterdagavond houdt Zuid-West-Vlaanderen in zijn greep. Plaagstoten in de aanloop ervan zijn legio, de relletjes tussen de fans achteraf al evenzeer. En tal van spelers hebben een verleden bij zowel KVK als Essevee uitgebouwd. Wat weet jij nog van de vele derby's die dit millennium werden gespeeld?