Dinsdag 26 mei, 2020
Valerie Van Avermaet

De 16de titel is binnen maar Club stoomt in de Club Academy ook al de kampioenen van de toekomst klaar. Maxim De Cuyper (19), Charles De Ketelaere (19), en Ignace Van der Brempt (18) tekenden afgelopen weken alvast bij tot 2023: staat na Brandon Mechele (eindelijk) een nieuwe lichting eigen jeugd klaar? En oogt de toekomst ná deze lichting even mooi? De kampioenen van morgen en de kampioen van overmorgen: assistent-coach Carl Hoefkens en hoofd opleiding Pascal De Maesschalck schetsen elk op hun terrein de werking van de jeugdmachine. "Jeugdspelers moeten de ambitie hebben om Champions League met Club te spelen."

Frank Buyse

Zonder Simon Mignolet was Club geen kampioen. Dat zegt toch Hein Vanhaezebrouck. Maar ook omdat de 32-jarige Limburgse topkeeper zo snel en zo schoon de West-Vlaamse topclub omarmde. "Het is een gemakkelijke relatie: onze karakters sluiten heel goed bij elkaar aan."

Redactie KW

22 oktober 2019, speeldag 3 in de Champions League. Plots was Charles De Ketelaere daar. Een rasechte Bruggeling, een eigen jeugdproduct. Zijn eerste basisplaats bij Club en meteen op het allerhoogste niveau. 'A new star was born', de 19-jarige De Ketelaere ontpopte zich de rest van het seizoen tot dé revelatie in de kampioenenploeg. Vorige maand bevestigd door een nieuw contract voor de 'opvolger van Hans Vanaken'. Maar is hij wel hetzelfde type? En hoe goed is Charles De Ketelaere nu echt? Jeugdtrainers en analisten buiten zich over het goudhaantje. "Binnen vijf jaar is hij een dragende speler bij de Rode Duivels."

Neo-eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke maakte zonet zijn spelerskern voor volgend seizoen bekend. Door het groot spelersvertrek stelde de bestuursploeg rond voorzitter Dimitri Geerolf een bijna volledig nieuwe kern samen met als doel om in de linkerkolom te kunnen eindigen.

Olaf Verhaeghe

Goed nieuws: de bal rolt weer. Sinds begin deze week mogen voetbalclubs opnieuw het trainingsveld op, zij het met maximum 20 tegelijkertijd en altijd op anderhalve meter van elkaar. De U12 van KSV Diksmuide testte maandagavond als allereerste de anderhalvemetertraining uit. Een verslag van op veilige afstand.

Maandagavond organiseerde de jeugdacademie van KSV Diksmuide een geslaagde testtraining voor de U12. Alle regels rond social distancing werden tot in de puntjes in acht genomen en de club plant vanaf volgende week de trainingen (deels) te hervatten.

Sinds het bestaan van eerste amateurklasse telde de reeks telkens maar één West-Vlaams team. En dat zullen er straks wellicht drie zijn, vooral dankzij licentieperikelen. R. Knokke FC was als kampioen in tweede amateur al zeker van zijn stek. KSV Roeselare haalde de licentie voor 1B niet en zakt dus naar de reeks. Winkel Sport eindigde afgelopen (onvolledig) seizoen als laatste, maar wordt opgevist omdat drie ploegen de licentie niet haalden.

Het bestuur van vierdeprovincialer Gold Star Voormezele liet eind vorige week aan de spelersgroep anno 2019-2020 weten dat ze nog eventjes zullen moeten wachten op het resterende geld. Volgens voorzitter Jesse Dufloucq zit ook zijn vereniging met een gebrek aan 'cashflow' gezien de coronatijden. Tegen de zomermaanden zal alles evenwel vereffend zijn.

Club Brugge vierde zondagnamiddag zijn zestiende titel in de Belgische hoogste klasse tijdens een heuse virtuele kampioenenshow. Sterkhouders Ruud Vormer, Hans Vanaken en Simon Mignolet bilkten nadien in een interview meer dan tevreden terug op het sterke seizoen van blauw-zwart.

Club Brugge vierde zondagnamiddag zijn zestiende titel in de Belgische hoogste klasse tijdens een heuse virtuele kampioenenshow. Maar de honger van Bart Verhaeghe is nog niet gestild. "We gaan dit seizoen nog vol voor de winst van de Beker van België", klonk het bij de Club-voorzitter.

Club Brugge heeft zich voor de 16de keer tot landskampioen van België gekroond, maar door de coronacrisis kon blauw-zwart de landstitel niet met een groots supportersfeest vieren. Daarom bokste Club een virtueel huzarenstukje in elkaar.

De voorbije weken was het misschien wel door de coronaperiode bijzonder stil over KSK Oostnieuwkerke. Achter de schermen werkte voorzitter Dimitri Geerolf in alle stilte aan de uitbouw van een (bijna!) volledig nieuwe ploeg met de bedoeling om in eerste provinciale terug op de linkerkolom te azen zoals voorheen.