‘5 vragen aan’ Guy Dufour, maker van het mooiste doelpunt van KSV Roeselare dit seizoen

Guy Dufour maakte volgens de supporters de goal van het jaar. © VDB
Redactie KW

Met een match die nooit beklijfde begon KSV Roeselare met een gemengd gevoel aan de play-downs tegen Tubele (1-1). Guy Dufour, volgens de fans maker van het mooiste doelpunt van het seizoen, zit voorlopig op de bank, maar beseft dat het behoud momenteel het enige is wat telt op Schiervelde. We stelden hem 5 prangende vragen.

Om niet in de problemen te komen kunnen de Schiervelde-jongens zondag tegen Lommel maar beter de punten thuishouden, ook al moet er op vijf speeldagen van het einde al veel gebeuren wil wit-zwart de voorsprong van vijf punten op hekkensluiter Tubize nog prijsgeven.

1. We zijn er welgeteld twee weken nadat het doek over de reguliere competitie viel opnieuw aan begonnen. Welk gevoel overheerst?

“Zonder daarmee iemand tegen de borst te willen stoten het feit dat we er nooit in de problemen zijn gekomen. In Tubize een steek laten vallen was absoluut uit den boze. We speelden er niet onze beste wedstrijd. Dat kon ook niet, aangezien het veld er erg slecht bij lag. We mochten er absoluut niet verliezen en daar zijn we met deze 1-1 in geslaagd. Met eerst Tubize en daarna Lommel hadden we getekend voor een vier op zes en die zit er, op voorwaarde dat we dit weekend tegen mijn ex-club de punten thuishouden, nog altijd in.”

Ik ben niet het type speler bij wie het kopje snel naar beneden gaat

2. Zelf bleef je vorige week ondanks je nochtans goede invalbeurt op het veld van Beerschot-Wilrijk 90 minuten op de bank?

“Ik ben oud en wijs genoeg om mij daarbij neer te leggen. Het liep bij ons tot aan die laatste wedstrijd tegen Westerlo vrij goed en dan is het logisch dat er niet de hele tijd wordt geschoven. We hebben een brede kern. Ik ben niet het type speler bij wie het kopje snel naar beneden gaat. Ik moest mij zondag met een rol als bankzitter tevredenstellen, maar niets zegt dat dat daarom ook tegen Lommel of tegen Leuven het geval zal zijn.”

3. Je schopte het met je pegel van dik vier weken geleden op het Kiel bij de Roeselaarse supporters zowaar zelfs tot de maker van het doelpunt van het jaar?

“Een mooie erkenning. Hij ging er mooi in. Ik wist toen ik de bal raakte meteen hoe laat het was. Ik hecht op zich niet veel belang aan zo’n verkiezing, maar het is altijd leuk om te zien dat wat je doet geapprecieerd wordt. Over de 90 minuten bekeken was dat punt dat we op Beerschot toen uit de brand sleepten trouwens ook gewoon verdiend.”

Je weet voor de start van zo’n play-downs nooit wat er in een tijdspanne van vijf-zes weken allemaal kan gebeuren

4. Je zit bij Roeselare in je laatste contractjaar. Wat brengt de toekomst?

“Het behoud staat voorop. Ik heb in principe nog een optie op een extra seizoen. Er is nog niet gesproken en dat zal zolang de redding niet honderd procent zeker is allicht ook niet gebeuren. Dat geldt overigens ook voor de andere jongens. Je weet per slot van rekening voor de start van zo’n play-downs nooit wat er in een tijdspanne van vijf of zes weken allemaal kan gebeuren.”

5. Het lijkt je aan goesting om er nog een paar jaar mee door te gaan in elk geval niet te ontbreken. Je bent op je 32ste een liefhebber ‘pur sang’?

“Ik zit al lang in het vak en doe dit nog steeds met veel plezier. Niets blijft duren. Ik ben er mij van bewust dat er ooit een tijd komt dat ik iets anders zal moeten doen, maar daar lig ik momenteel niet wakker van. Ik wil voorlopig gewoon zolang het kan van het spelletje blijven genieten.”

(SBE)

Zondag 31 maart om 16 uur: KSV Roeselare – Lommel SK

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.