SK Reningelst viert tiende verjaardag van De Makke

Schepen Loes Vandromme, Johan Nuytten, Koen Vanrenterghem, burgemeester Christof Dejaegher, voorzitter Piet Declercq, schepen Klaas Verbeke en gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe zijn trots op De Makke. (foto MD)
Redactie KW

SK Reningelst is één van de weinige clubs in de lagere reeks die aan hun voetbalterrein ook een naam geeft. Eerst werd er gespeeld op het Koning Boudewijnplein, de voorbije tien jaar op De Makke. “Beide namen werden niet zomaar gekozen”, zegt huidig voorzitter Piet Declercq.

Vorige vrijdag werd in aanwezigheid van het Poperingse stadsbestuur teruggeblikt op tien jaar De Makke. “We hebben gedurende al die jaren een bijzonder goede verstandhouding met de burgemeester en schepenen. Dat zij hier nu ook zijn, toont aan dat ze het goed menen met onze club.”

De naam van het voetbalterrein werd gekozen door de voormalige voorzitter Dany Lesschaeve. “Hij herinnerde zich dat de club werd opgericht door Max Bervoet, in de volksmond werd de graanboer aangesproken als de Makke.” Tot voor 2011 speelde men op het Koning Boudewijnplein. “Na zware wateroverlast in de jaren 70 kwam koning Boudewijn op bezoek in onze regio. De helikopter landde toen op het voetbalterrein.”

Op De Makke worden naast de trainingen ook de wedstrijden ge gespeeld van drie jeugdploegen, twee damesploegen en de herenploeg. De voorzitter werd recent nog aangesproken over de mooie accommodatie toen de damesploeg van Cercle Brugge op bezoek kwam.

Seizoensstart

Sportief moet voorzitter Piet Declercq toegeven dat de prestaties wat minder zijn dan misschien verwacht. “We hebben met Chris Truant als trainer wel de ideale persoon om dit seizoen beter te presteren. We zagen door corona enkele spelers stoppen, maar we hebben de voorbije weken hard gewerkt om een goede seizoensstart te kennen.” (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.