Senne Vandermeersch en Olympic Ledegem (4D) hebben duidelijk ambities: “Enkel met een promotie zullen we tevreden zijn”

Senne Vandermeersch. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

In vierde provinciale D staat Olympic Ledegem met het maximum van de punten (12 op 12) aan de leiding, dit samen met Gold Star Voormezele. Coach Patrick Verheule en zijn mannen hoor je dus zeker niet mopperen.

Het startprogramma was immers niet gemakkelijk te omschrijven. Zaterdag staat trouwens alweer een topper te wachten met de komst van Zillebeke. De Ieperlingen tellen slechts drie puntjes minder in de rangschikking. Het belooft dus zeker een spannende wedstrijd te worden en dat beseft ook de 25-jarige Senne Vandermeersch.

“Om eerlijk te zijn is Zillebeke voor mij toch een nobele onbekende. Eén keer zaten we met onze toenmalige B-ploeg nog in hun reeks maar in deze campagne was ik net doorgeschoven naar de A-ploeg die toen in derde provinciale uitkwam. Het is dus echt moeilijk in te schatten hoe sterk ze effectief zijn. Alleen merk ik dat ze ook uitstekend gestart zijn met 9 op 12. Het zal dus zeker geen slechte ploeg zijn maar desondanks gaan we voor eigen publiek terug voluit voor een nieuwe overwinning.”

Uitgesproken ambities

“Voor het seizoen had ons bestuur duidelijke ambities uitgesproken. Enkel met een terugkeer naar derde provinciale zou men tevreden zijn. Vandaar dat onze spelerskern echt wel serieus uitgebreid en versterkt is. Ondertussen hebben we in de eerste vier matchen al getoond een topper te zijn in de reeks. Zowel tegen Rekkem, Passendale, Elverdinge als Boezinge B zaten we telkens in het winnende kamp. Er is echter ook een kanttekening bij want telkens wonnen we met amper één doelpuntje verschil. Om eerlijk te zijn waren die niet altijd terecht te noemen, zeker niet in Passendale bijvoorbeeld waar we in de laatste vijf minuten nog een scheve situatie volledig hebben rechtgezet. Ook vorig weekend was het vooral op het einde terug bibberen na hun aansluitingstreffer.”

“Wellicht door onze uitstekende start schuiven nog meer kenners Ledegem naar voor als titelkandidaat. Het mag natuurlijk via de rechtstreekse weg zijn dat we promoveren, maar we beseffen dat ook Voormezele en Moorsele B hetzelfde willen. Het zal dus echt wel drummen worden om voorin te staan en zeker te blijven, maar de grootte van onze kern moet de onderlinge concurrentie aanscherpen en de resultaten nog beter maken.”

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.