Renato Brion (Brielen Sport 4D):“We willen toch graag een eindrondeticket pakken”

Renato Brion © EG
Redactie KW

In vierde provinciale D staat Brielen sport momenteel op een vijfde plaats. Voetbalkenners menen dat daarmee de verwachtingen niet worden ingelost, maar de ploeg van coach Jeroen Depinois kan verzachtende omstandigheden voorleggen. Zo zitten momenteel zes kernspelers met zware blessures in de lappenmand. Normaliter zullen ze ook zondag op Westouter ontbreken.

Centraal verdediger Renato Brion zit alvast wel in de selectie. “Vorige week hebben we tegen een fel verjongd Vlamertinge B met 2-0 gewonnen. Daarmee waren we achteraf ongetwijfeld tevreden, want onze ploeg was opnieuw fel verzwakt. Dat zal wellicht zondag nog niet anders zijn tegen Westouter, dat net achter ons staat in de klassering. In het verleden was het altijd spannend tussen beide teams. Nu hopen we ook tegen deze ploeg de evenknie te zijn, zodat we onze ambities op termijn niet moeten verleggen. We weten niet over een kampioenenploeg te beschikken, wat niet wil zeggen dat we geen eindrondeticket willen pakken. Dat is al vele jaren onze betrachting.”

Blessureleed

Hoe erg is het dan bij jullie gesteld qua blessures? “Momenteel kan onze coach geen beroep doen op zes kernspelers, waarvan de meeste onder normale omstandigheden toch in de basisploeg worden verwacht. Ik denk daarbij direct aan Pieter Sohier, Joy Alleman, Jorn Woets, Dylan Anne, Emmanuel Leroy en Najim Elloukmani. Hopelijk zien we hen snel terug op het voetbalveld, zodat de concurrentie weer wat kan aanscherpen. Nu is dat bijna niet meer het geval”, besluit de 33-jarige leerkracht uit Ieper, die aan zijn elfde seizoen bij Brielen sport is begonnen. Enkel Joy Alleman doet in dat opzicht nog beter. (SBR)

Zondag 21 november om 14.30 uur: FC Westouter – Brielen Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.