Olympic Ledegem (4D) wil terug een rol van betekenis hebben: “Het wordt een seizoen vol vraagtekens”

Olympic stelde zijn nieuwe spelers voor. We zien zittend Zathan Hasaert, Megdi Verlinde, Stef Platteeuw, Gianni d'Hondt en achteraan trainer Christophe Verheule, voorzitter Johan Florquin, schepen Greta Vandeputte, schepen Wally Corneillie en burgemeester Bart Dochy. (foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Na twee opeenvolgende degradaties naar uiteindelijk vierde provinciale wil Olympic Ledegem eindelijk met deze negatieve tendens breken. Dit werd vorig weekend ook duidelijk uitgesproken tijdens de spelersvoorstelling door coach Patrick Verheule, die straks bij de start van de trainingen vijf nieuwkomers mag verwelkomen. Daarbij heeft de sportieve cel niet afgeweken van zijn missie dat de nieuwkomers op een of andere manier een binding moeten hebben met de gemeente of de club.

“In vergelijking met de spelerskern van twee jaar geleden is er maar één keeper gestopt met voetballen. Voor de rest kan ik nog steeds over dezelfde kern beschikken”, aldus Patrick Verheule. “Het was dan ook te verwachten dat er niet veel nieuwkomers zouden zijn bij Olympic. De teller is uiteindelijk gestopt op vijf. Hoewel het voor iedereen een seizoen vol vraagtekens zal zijn, willen wij na twee degradaties nu de rug terug rechten en toch zeker in de top vijf eindigen.”

Start met thuismatch

“Voorin zal er trouwens een deftige concurrentie zijn tussen een aantal clubs voor de hoofdprijs. Ik denk daarbij direct aan onze buren van Moorsele B die veel weerstand mogen verwachten van de ‘Ieperse’ ploegen Voormezele en Brielen. Het zou heel mooi zijn moesten wij finaal daar direct achter kunnen eindigen. Dan zou ik als hoofdcoach uiterst tevreden zijn van de groep. Belangrijk zal daarbij zijn om thuis een stevige reputatie uit te bouwen en ook op verplaatsing geregeld punten te pakken.”

“Hoe onze start van het seizoen eruit ziet? We beginnen onmiddellijk met een thuisconfrontatie tegen Rekkem, daarna moeten we naar Passendale om op speeldag drie thuis Elverdinge te ontvangen. Vooral deze laatste match zal een waardemeter zijn, want net als wij waren ze bij het stopzetten van de vorige competitie nog ongeslagen. Hopelijk kunnen wij opnieuw zo’n start nemen en zijn we zo vertrokken voor een mooi seizoen.”

De nieuwkomers zijn Arne Beerland (VK Dadizele), Gianni Dhondt (Winkel B), Nathan Hazard (E. Wervik), Stef Platteeuw (Diksmuide B) en Mehdi Verlinde (Aalbeke). (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.