Glen Saeremans (Poperinge B) kijkt ex-ploegmaten van SK Reningelst weer in de ogen

Jannes Heyman en Glen Saeremans. © EF
Redactie KW

Zaterdagavond kruisen SK Reningelst en FC Poperinge B de degens in een onvervalste derby. Voor de trainer van de bezoekers Glen Saeremans is het een terugkeer naar de club van zijn hart, ook ex-ploegmaat Jannes Heyman kijkt reikhalzend uit naar de match.

Glen Saeremans, de coach van Poperinge B, mag tevreden zijn over de prestaties van zijn jonge team. Na de zware nederlaag in Moorsele toonde zijn ploeg vorig weekend duidelijk weerbaarheid tegen Brielen Sport “Mijn jongens missen wat ervaring, maar ze kunnen allemaal goed voetballen. Mijn oudste speler is amper 22 jaar en dan is het normaal dat ze af en toe eens leergeld betalen. Dit maakt deel uit van hun ontwikkeling als voetballer. Hun reactie tegen Brielen was echter top en dat laat het beste vermoeden voor de derby tegen SK Reningelst.”

Mooiste jaren

De wedstrijd tegen de ploeg waar hij jaren voetbalde, staat al enkele weken rood aangekruist in de agenda van Glen Saeremans. “Het wordt een heel bijzondere wedstrijd want SK Reningelst zit nog steeds heel diep in mijn hart. Het is de club waar ik de mooiste jaren uit mijn voetballoopbaan beleefde. Ik heb tien jaar gevoetbald met de meeste spelers tegen wie mijn jonge gasten het zaterdag moeten opnemen. Ik zal hen zeker niet beïnvloeden, maar ik hoop dat ze zich extra zullen inzetten om de drie punten te behalen. Het wordt een speciale wedstrijd, want mijn jongens moeten het opnemen tegen een groep ervaren, oudere spelers. Het wordt een goede leerschool en hopelijk trekken wij aan het langste eind.”

De coach van Poperinge B twijfelt er niet aan dat hij goed onthaald zal worden in de club waar hij mooie jaren meemaakte. “Mijn beste vrienden zijn spelers van Reningelst met wie ik nog bijna wekelijks contact heb. Toch zullen de spelers en supporters er zaterdag alles aan doen om mij te jennen. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar na de wedstrijd zullen we allemaal samen een pint drinken.” Ook voor de spelers van Reningelst wordt het een blij weerzien met de ploegmaat met wie ze vele jaren lief en leed deelden. Vooral voor Jannes Heyman (31) wordt het een emotionele wedstrijd.

Standard-supporters

“We kijken allemaal heel erg uit naar de wedstrijd van zaterdag. Glen is nog steeds erg geliefd in de club waar hij vele jaren speelde”, vertelt de verdediger van SK Reningelst. “Glen is mijn beste vriend. We kunnen het echt heel goed met elkaar vinden. Beiden zijn we fervente supporters van Standard Luik. We hebben samen heel vaak naar de ander kant van het land gereden om onze favoriete ploeg aan het werk te zien. Ook op wedstrijden in het buitenland waren we vaak aanwezig. Maar zaterdag zijn we tijdens de match geen vrienden. Ik hoop dat wij winnen, maar het zal geen makkie worden. Glen zal ongetwijfeld zijn mannen prikkelen om tot het uiterste te gaan tegen zijn ex-ploeg.”

Jannes is ervan overtuigd dat Glen een goede trainer is. “Glen is een heel verstandige kerel die heel veel afweet van voetbal. Als speler liet hij zich al opmerken door zijn spelinzicht. Daarenboven is hij rechtlijnig en correct en dat waarderen de meeste voetballers bij een coach.” Wie de streekderby wint, zullen de twee vrienden pas zaterdag weten. Beiden zijn er echter van overtuigd dat ze na de wedstrijd opnieuw de beste vrienden zullen zijn. (PDC)

Zaterdag 2 oktober om 19 uur : SK Reningelst – KFC Poperinge B

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.