Diégo Caron nieuwe trainer SK Zillebeke

Voor Diégo Caron voelt de overeenkomst als thuiskomen.© EF
Voor Diégo Caron voelt de overeenkomst als thuiskomen.© EF
Redactie KW

De sportieve cel van SK Zillebeke heeft dinsdagavond een definitieve overeenkomst met Diégo Caron bereikt. Hij wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe coach van SK Zillebeke en vervangt Serge Vandevyvere die eind dit seizoen SK Zillebeke verlaat.

“We hebben een overeenkomst bereikt met een ervaren trainer die vanaf volgend seizoen de nieuwe coach wordt”, zegt secretaris Johan Terryn.

“Uiteraard zal dat pas kunnen als volgend seizoen een reguliere competitie wordt aangevat. Voorlopig ligt alles stil maar we hopen dat we deze zomer kunnen beginnen met de voorbereiding op de komende competitie. Diégo Caron is voor ons geen onbekende. Eind de jaren 90 is hij nog trainer geweest bij SK Zillebeke.”

Thuiskomen

Voor Diégo Caron (52) voelt de overeenkomst als thuiskomen, al is dat na 22 jaar. “Ik was toen trainer, samen met Marc Depuyt, en Zillebeke promoveerde van vierde naar derde provinciale via de eindronde. Ik ben toen drie seizoenen bij Zillebeke gebleven”, vertelt Diégo.

“Het klopt uiteraard dat ik al 25 jaar ervaring heb opgedaan als trainer. Ik heb er ondertussen ook twee seizoen bij Nieuwkerke, Kruiseke en Vlamertinge opzitten met daartussen passages bij Beselare, Hollebeke en Houthem. Vorig seizoen nam ik een sabbatjaar, al bleef ik wel bij het voetbal betrokken.”

“Als het nodig was, kon men een beroep op mij doen. Ik hoop uiteraard op een goede samenwerking met SK Zillebeke. Het overgrote deel van de bestuursleden ken ik nog uit de tijd dat ik er aan de slag was. Ik hoop een gemotiveerde spelersgroep bij Zillebeke te vinden die gefocust blijft op het voetbal. In een aantal clubs haakten spelers af omdat ze een andere sport ontdekken naast het voetbal, allemaal te wijten aan die coronacrisis. Het zou spijtig zijn voor het voetbal waar ik toch al een behoorlijk aantal jaren bij betrokken ben”, besluit Ieperling Diégo Caron. (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.