KZ Dentergem (4C) hervat al op 1 juli: “Na tien speeldagen gaan we onze ambities uitspreken”

© WME
© WME
Redactie KW

Vierdeprovincialer KZ Dentergem stelde vorige week zijn vernieuwde spelerskern anno 2021-2022 voor. In totaal zijn er vijf nieuwkomers. Dat moet voor extra concurrentie gaan zorgen en nog moeilijkere selectieproblemen voor de 45-jarige Nick Steyaert, die aan zijn derde seizoen als hoofdcoach begint in Dentergem.

“In het tussenseizoen is Kim Lapierre de enige die aangegeven heeft om te stoppen met voetballen”, opent Nick. “Toch hebben we voor elke linie minstens naar één versterking uitgekeken. Het bestuur, maar eigenlijk ook ikzelf, is toekomstgericht bijzonder ambitieus. Dat betekent echter niet dat ik extra druk op de spelersgroep ga leggen, want je weet nooit hoe ze daarop gaan reageren. Pas na tien speeldagen zal ik een eerste balans opmaken en dan echt onze ambities gaan uitspreken. Natuurlijk hoop ik dat het de top viseren is, maar de concurrentie in de Kortrijkse reeks zal zeker niet min zijn. Ik heb al eens de reeks doorgelicht en zelf verwacht ik veel van ploegen als Helkijn, Pittem, Kuurne en Desselgem. Het zal dus drummen worden voorin.”

“Belangrijk is dat we de start niet missen. Ondertussen is de speelkalender bekend en wij openen op het veld van Jong Vijve. In principe is dat geen speciale wedstrijd, maar hier ligt dat toch anders. Acht van mijn kernspelers hebben daar immers een voetbalverleden van enkele jaren terug. Dit seizoen is bijvoorbeeld hun kapitein Wout Vandaele naar ons gekomen. Ik zal wellicht niemand moeten prikkelen voor die openingsspeeldag. De eerste thuiswedstrijd is tegen het nieuwe Harelbeke B en daarna ontmoeten we ook nog Anzegem B en Helkijn in de eerste maand.”

De club start de voorbereiding al op 1 juli. “Ik wil na een lange rustperiode voor iedereen op rustige wijze bouwen aan de conditie, vandaar de twee maanden voorbereiding. Daarbij spelen we geregeld een oefenwedstrijd om de hele kern van 21 spelers matchritme te laten opdoen. Belangrijk zal zijn dat ik achteraf met een ongeschonden spelersgroep kan starten aan de competitie”, besluit de zelfstandig verkoper. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.