KFC Aarsele moet op zoek naar nieuwe hoofdcoach

Steven D'Haene zet een stapje opzij en wordt volgend seizoen opnieuw keeperstrainer en assistent-trainer.© foto BVB
Steven D'Haene zet een stapje opzij en wordt volgend seizoen opnieuw keeperstrainer en assistent-trainer.© foto BVB
Redactie KW

Het bestuur van KFC Aarsele moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Steven D’Haene zet immers straks een stapje opzij en wordt opnieuw assistent-coach en keeperstrainer. Reden daarvoor is de moeilijke combineerbaarheid met de job.

“Eigenlijk was het nooit echt mijn bedoeling om hier hoofdcoach te worden”, opent de 47-jarige Tieltenaar. “Het bestuur had immers Luc Desserano aangeduid om de troepen te leiden maar nog voor de competitiestart, gooide hij de handdoek in de ring en stapte op. Ik ben hier al een zestal jaar actief en was bij Aarsele T2 en keeperstrainer.”

“Het bestuur vroeg me om over te nemen en dit tot het einde van het seizoen. Samen met beloftentrainer Nicky Vandekerckhove proberen we er het beste van te maken zodat het bestuur rustig kan uitkijken naar een nieuwe hoofdtrainer. Niet evident natuurlijk in deze coronatijden, maar zelf zet ik dus zeker terug een stapje opzij”, aldus D’Haene.

Zwaar ongeval

Steven is al altijd een fervent voetballiefhebber geweest, maar zijn persoonlijke carrière stopte reeds op 25-jarige leeftijd. “Op dat moment was ik nog actief bij het toenmalige SK, Tielt maar kreeg er een zwaar ongeval. Onmiddellijk was mijn carrière voorbij door de aanhoudende rugproblemen. Opleiding geven lukte gelukkig wel nog en eens hersteld, startte ik bij Kachtem als jeugdtrainer. Na omzwervingen bij Kanegem, Tielt en Pittem ben ik hier dus nu al zes jaar actief en hopelijk volgen er nog vele.”

Sportief nieuws valt er voor het overige niet veel te rapen. Op Maarten Lauwers na die stopt met voetballen, blijft de volledige spelerskern. “Ik denk dat er maar een drietal gerichte versterkingen zullen bijkomen.”

(SBR – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier