Kapitein Henri Deprez tevreden over de goede flow én sfeer bij Desselgem: “Een vervanging is geen verzwakking”

Henri Deprez van WS Desselgem. (foto ELD)
Redactie KW

In vierde provinciale C won K.W.S. Desselgem A al voor de zesde keer dit seizoen. Tegen RC Harelbeke B werd het vorige week 2-1. Dit weekend brengt de ploeg van Henri Deprez een bezoekje aan SV Anzegem B. Met vertrouwen, zegt de kapitein.

Voor de derde keer op rij kon de ploeg van coach Andy Lagaisse aan het langste eind trekken. Tegen RC Harelbeke B schonk kapitein Henri Deprez in de slotfase met een rake kopbal zijn ploeg de zege.

“We beleefden geen makkelijke avond tegen een goed uitgebalanceerde jonge ploeg”, vertelt de 22-jarige Desselgemnaar. “We begonnen goed, en kwamen na tien minuten spelen op voorsprong. We hadden alles onder controle, maar kregen het in de tweede helft moeilijker. In minuut 62 kregen we dan het deksel op de neus. Toen kregen we al enkele goeie kansen. Na 75 minuten misten we een strafschop, maar vijf minuten later was het toch raak. Op voorzet van Jordy Soetens kon ik een vrije trap binnenkoppen. De slotminuten waren nog efkes paniekerig, maar uiteindelijk konden we de verdiende zege binnenhalen. Zo wonnen we al onze thuiswedstrijden.”

Moeilijk in te schatten

Zondag trekken Deprez en zijn ploeg richting Anzegem.

“Het blijft moeilijk inschatten wat we van onze tegenstander kunnen verwachten. Ze wisselen goede met minder goede prestaties af. Ze zullen er uiteraard op gebrand zijn om de punten thuis te houden. We moeten vooral uitgaan van onze eigen sterkte. Dan zijn we op ons best. De sfeer in de ploeg – en noem daar gerust de beloften bij – is heel goed. Een vervanging is niet meteen een verzwakking. Dat biedt enkel voordelen. Ikzelf ben er na een mindere start de laatste drie partijen aan het doorkomen. Mijn niveau gaat de hoogte in. Het was dan ook leuk dat ik de winning goal kon scoren.”

“Een doel hebben we niet echt vooropgesteld met deze jonge garde. Zolang mogelijk meedoen vooraan, en als het even kan de top vier. Dromen van derde provinciale? Daar zijn we niet mee bezig. Natuurlijk, als de kans zich voordoet gaan we daar volledig voor gaan in de eindronde. Maar we blijven met onze beide voetjes op de grond. We hebben een groep die nog heel veel groeimarge heeft. Hopelijk kunnen we die samenhouden. We zouden geen mal figuur slaan in derde. Maar het seizoen is nog heel lang. Er kan nog van alles gebeuren. Alles ligt heel dicht bij elkaar”, besluit het jeugdproduct van WS Desselgem.

(EL)

Zondag 14 november om 15.00 uur: SV Anzegem B – WS Desselgem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier