Jong Vijve start met ambitie aan het nieuwe seizoen: “Lat iets hoger en mikken op de top vijf”

Tien van de zeventien nieuwkomers tekenden vrijdagavond present op de ploegvoorstelling. Ze gingen op de foto samen met de trainersstaf en enkele bestuursleden. © IVD
Redactie KW

Vrijdagavond verzamelden de spelers van de A-ploeg en de beloften van Jong Vijve voor de ploegvoorstelling. Het was wel even wennen, want er waren niet minder dan zeventien nieuwkomers.

Sportief verantwoordelijke Ronny Buyse opende de vergadering en hij blikte uiteraard nog even terug naar de vorige campagne. “Wij gaan voor het derde jaar in zee met hoofdtrainer Giovanni Berrittella en wij hebben al een mooi parcours afgelegd. Het eerste seizoen zagen wij vooral als het bouwen aan een nieuwe ploeg, terwijl wij vorig seizoen heel wat stappen vooruit konden zetten. Wij groeiden uit tot een stabiele ploeg in de middenmoot en wij lieten toch enkele opmerkelijke resultaten noteren met overwinningen tegen Ruiselede, Doomkerke en De Ruiter. De 2-0 zege tegen Dentergem in de slotmatch betekende de kers op de taart. Naast de resultaten was de samenhorigheid binnen de A-kern en de aanwezigheid op training, zelfs tijdens de wintermaanden, erg groot. Ook over de publieke belangstelling hebben wij geen reden tot klagen. Er was een grote opkomst, zelfs van spelers van de beloften en de U21, die de A-ploeg kwamen aanmoedigen.”

Nieuwe T2 en hoofdsponsor

“Volgend seizoen wordt Kurt Boone de nieuwe T2 en met BPM beschikken wij eveneens over een nieuwe hoofdsponsor. Er zijn zeventien nieuwe spelers, maar daar staan drie vertrekkers en zes spelers die stoppen tegenover. Uiteraard laten wij ook volgend seizoen voldoende ruimte om onze eigen jongeren zoveel mogelijk te laten proeven van het eerste elftal. In tegenstelling tot sommige andere ploegen is er niet zoveel verloop van spelers bij Jong Vijve. Van onze 250 leden zijn er nog geen tien procent die de club verlieten. Voor volgend seizoen beschikken wij over 42 spelers voor de A-kern en de beloften samen. Dat betekent dat wij voor elke positie een dubbele bezetting zullen hebben. Vorig seizoen lukte de linker kolom net niet, maar wij willen de lat nu hoger leggen en mikken op de top vijf.”

Concurrentie

Trainer Giovanni Berrittella trad de sportief verantwoordelijke op de meeste punten bij. “42 spelers betekent dat de concurrentie erg zwaar zal worden en ik zal regelmatig moeilijke keuzes moeten maken. Het zal er dus op aankomen om gedreven aan de voorbereiding te beginnen op zaterdag 8 juli. Iedereen start voor mij op dezelfde basis en spelers die vorig seizoen elke week in de ploeg stonden, zullen zich eveneens moeten bewijzen en dat kan enkel met discipline en werklust. Er zullen spelers ontgoocheld worden, maar dat mag geen negatieve invloed hebben op de sfeer binnen de ploeg.”

Na vier jaar terug

Kenzo Vermeersch keert na vier seizoenen terug naar Jong Vijve. “Ik mocht hier als 16-jarige van het eerste elftal proeven en de voorbije seizoenen speelde ik voor Jong Zulte. Twee jaar geleden speelde ik nagenoeg alle matchen in het eerste elftal, maar vorig seizoen was het een stuk minder. Ik had de voorbereiding gespeeld en belandde daarna nu en dan eens op de bank. Na de trainerswissel mocht ik het helemaal vergeten. Ook voor de ploeg verliep het seizoen in mineur. Even hadden wij uitzicht op de top vijf, maar in verschillende matchen lieten wij belangrijke punten liggen. Ik denk dat vooral aan de derby tegen Olsene, die wij verloren. Duur puntenverlies, want Olsene pakte over het volledige seizoen amper tien punten en dan nog drie tegen ons. Het liep altijd maar minder en wij geraakten zelfs niet meer in de linker kolom. Ik keek dus uit naar een nieuwe ploeg en op advies van een medespeler bij Jong Vijve werden de contacten gelegd. Na het eerste gesprek met de trainers had ik meteen een goed gevoel en ik heel blij om terug bij Jong Vijve te zijn.” (IVD)

Nieuw zijn: Jelte en Yorben Ragolle, Leon Naessens en Maxime Moerman (Wielsbeke), Thibault Vanwijnsberghe(Machelen), Dante Vynckier (SV Kortrijk), Kenzo Vermeersch (Jong Zulte), Axl Vanderswalmen (Nokere Kruishoutem), Jasper Vandekerckhove (Rac.Waregem), Maxim Roobroeck (Dentergem), Thibault Martin (Heestert), Jason Willems (Ingooigem), Gilles Mestdagh en Gauthier Depoorter (SV Kortrijk), Maxim Vandendriessche (Deerlijk), Gaultier Bekaert en Gianno Vrielinck (vrije spelers).

Vertrekkers: Ahmed Edib (?) en Hannes Moerman en Maurits Robyn (beide Olsene Sportief). Leander Dhaese, Simon Gysels, Yentl Roosenboom, Thibault Schollaert en Joran Vanhonacker zijn gestopt met voetballen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier