Jong Vijve en Desselgem maken zich op voor derby

Joeri Devos © IDS
Redactie KW

Zaterdagavond om 19 uur is het voetbalveld van Jong Vijve the place to be voor wie van een echte derbysfeer wil genieten. Telkens Jong Vijve en Desselgem tegenover mekaar staan, worden de messen immers extra geslepen.

“Zelfs van in de jeugd is er altijd een gezonde rivaliteit tussen beide ploegen en zeker als de eerste elftallen tegenover mekaar staan”, oordeelt doelman Joeri Devos. “Er zijn immers heel wat raakpunten. Bij Desselgem spelen er met Dumon, Marysse, Denoulet en Desmet zelfs vier spelers die een verleden hebben in de jeugd of het eerste elftal van Jong Vijve. Ook vanuit hun vriendenkring of de jeugdbeweging kennen de meeste heel wat spelers bij Desselgem. Bij mij is dat bijvoorbeeld het geval met Niels en Sam Himpe. Als wij de seizoenstart van beide ploegen vergelijken, deed Desselgem het voorlopig stukken beter dan Jong Vijve.”

Terugknokken

“Wij wonnen twee weken geleden pas onze eerste wedstrijd tegen Orly Harelbeke na veel strijdlust, die de matchen daarvoor wel eens ontbrak. Op Pittem speelden wij ook met veel karakter en wij zorgden voor een goeie repliek. Met een steuntje van de ref kwam Pittem voor en daarna scoorde het een tweede keer in de rebound na een vrije trap. Wij lieten het hoofd echter niet hangen en knokten ons terug in de match. Wij werden beloond met een tegendoelpunt. Ondanks de nederlaag hielden wij toch een positief gevoel over aan de match. Naast de visie van de trainer die altijd maar duidelijker wordt in ons spel zullen strijdlust en motivatie ook de ordewoorden zijn in de derby tegen Desselgem. Dat is een match die beide ploegen nu eenmaal willen winnen en soms gaat het er nogal pittig aan toe. Desselgem start zaterdagavond sowieso als favoriet en de jongste weken scoren ze vooral erg vlot. In onze rol als underdog zullen wij het hen natuurlijk erg lastig proberen te maken en wie weet zorgen wij voor een verrassing. Een tweede overwinning en zeker tegen onze buren zou onze jonge ploeg wel eens een echte boost kunnen geven en wie weet zijn wij daarna definitief vertrokken.”

Maxime Dumon
Maxime Dumon © Picasa ELD

Maxime Dumon tegen ex-club

KWS Desselgem hield vorig weekend een geslaagde repetitie door op hun eigen veld Bellegem met 4-2-cijfers te verslaan. “Op 10 minuten voor affluiten stonden de bordjes nog in evenwicht, maar dan konden we het laken naar ons toe trekken”, verteld Maxime Dumon (25). “Dit geeft vertrouwen met het oog op de confrontatie tegen Jong Vijve. Voor mij toch een speciale wedstrijd gezien ik nog een vijftal jaar bij hen gespeeld heb, en dit sinds mijn zestiende. Ik maakte daar een mooie periode mee waar ik heel veel bijleerde. Pas toen de ploegsamenstelling totaal veranderde net als de coach, zocht ik andere oorden op. Eerst een jaartje Kuurne, en nu al vier jaar Desselgem waar ik mij heel goed voel.”

“Ik verwacht dat wij het spel gaan moeten maken met snel en echt voetbal. Vooral Vijve niet hun ding laten doen zal belangrijk zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.