Emile Petitjean is één van de vijf nieuwkomers bij KSV Pittem

Mathew Van Den Bossche, Sander Kindt, Jens Van Daele, Emiel Petitjean en Jarne Popelier. (foto Jan)
Mathew Van Den Bossche, Sander Kindt, Jens Van Daele, Emiel Petitjean en Jarne Popelier. (foto Jan)
Redactie KW

Vierdeprovincialer KSV Pittem bestaat 75 jaar en is er dan ook op gebrand om er een mooi seizoen van te maken. Het is ook een van de weinige voetbalclubs in de regio die een duidelijke ambitie uitspreekt: men wil zo snel mogelijk weer hogerop en liefst via de rechtstreekse weg. Vandaar dat men toch enkele sterkhouders wegplukte van bij andere clubs. Eén ervan is de centrale middenvelder Emile Petitjean (23), die overkomt van KVC Ardooie.

“De voorbije twee jaar werd er niet veel gevoetbald en in die periode werd ik twee keer geopereerd door een botletsel”, opent Emile Petitjean. “Momenteel zit ik nog altijd in volle revalidatie. Wellicht was dit de reden waarom ik mocht vertrekken bij de buren. Ik kan nochtans op 8 juli hier met de groep direct meetrainen bij Pittem, mijn nieuwe club. Eigenlijk zijn we heel snel tot een overeenkomst gekomen. Het is een ploeg met een nieuwe, maar mooie structuur en veel ambitie. Men wil zo snel mogelijk terug naar derde provinciale, het liefst met de titel. Vandaar ook dat er vijf nieuwkomers zijn die allemaal nog hogerop hebben gespeeld. Zelf heb ik voor Ardooie altijd bij KVC Wingene gespeeld, zelfs in eerste provinciale.”

Klaar voor de start

Wie verwacht Emile Petitjean als een te duchten concurrent, wilden we ook nog weten? “Om eerlijk te zijn, ben ik nog nooit in deze reeks uitgekomen, laat staan dat ik de kwaliteiten ken van de tegenstanders. Ik zal je dus het antwoord schuldig moeten blijven. Dit geldt trouwens ook voor de tegenstanders in de voorbereiding. Maar de trainer beloofde om in die periode veel uit te testen zodat we direct klaar zijn voor de start”, besluit de arbeider uit Wingene.

De nieuwkomers zijn Sander Kindt, Matthew Vandenbossche en Jens Vandaele (allen Dosko Kanegem), Emile Petitjean (KVC Ardooie) en Jarne Popelier (KFC Meulebeke). (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.