VK Dudzele verliest voor groene tafel met 0-5 tegen KFC Varsenare B

© (Foto JPV)
Redactie KW

VK Dudzele verliest voor groene tafel met 0-5 tegen KFC Varsenare B, voorzitter Johnny Deryckere overweegt rechtsgeding.

Zaterdag 6 november 2021: VK Dudzele maakte zich op om de avondmatch tegen Varsenare tot een goed einde te brengen. T1 Dany Couvreur had zijn spelers verzameld, voorzitter en gerechtigd correspondent Johnny Deryckere stond in voor de administratieve taken. De zenuwachtigheid nam toe want er kwam geen scheidsrechter opdagen. De lichten werden aangestoken maar die vielen als bij donderslag uit. Ze werden heropgestart, drie pylonen gaven licht, de vierde kon niet meer tot leven worden gewekt. Een firma kwam uit Limburg maar beschikte over geen hoogtewerker. De zekering was immers boven op de mast aangebracht. De wedstrijd kon dus geen doorgang vinden.

Dure punten kwijt

Op donderdag 18 november 2021 bood Johnny Deryckere zich aan voor het Provinciaal Comité West-Vlaanderen. Daar werd hem medegedeeld dat VK Dudzele verliest met 0-5 met als argumentatie: “Wie een avondwedstrijd organiseert moet over alle middelen beschikken om een lichtpanne te verhelpen. Wij passen enkel het reglement toe.”

Johnny Deryckere wordt zelden boos, nu ziedde hij van woede: “Wij stellen alles in het werk om onze ploeg en de bezoekers te verwelkomen. Er was geen referee aanwezig: is ook dat onze schuld? De firma van de lichtinstallatie stuurde ons een brief waarin gemeld werd dat wij niets konden verhelpen aan het euvel. Dit schrijven had ik mee naar de groene tafel. Nu is alles hersteld en in orde maar in onze strijd voor promotie zijn we dure punten kwijt.”

“Stel dat we er in de afrekening pakweg twee tekort komen dan zal dit een zeer duur seizoen geweest zijn. Trouwens, mijn jongens verdienen de promotie. Mijn trainer verricht schitterend werk, ik zal alle wettelijke middelen aanwenden om gelijk te krijgen vermits ik recht in mijn schoenen sta. Intussen hebben wij beroep aangetekend. Worden we opnieuw in het ongelijk gesteld dan stap ik naar de rechtbank.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.