Twee nieuwe bestuursleden en een nieuwe T2 bij VK Dudzele: “Eén ambitie: promoveren”

Dit is de eerste foto van het nieuwe seizoen van VK Dudzele: voor de tribune poseren voorzitter Johnny Deryckere, T1 Dany Couvreur, T2 Tom Blancke, bestuurslid Andy Van De Casteele en ondervoorzitter Stefan Delos.© (Foto JPV)
Dit is de eerste foto van het nieuwe seizoen van VK Dudzele: voor de tribune poseren voorzitter Johnny Deryckere, T1 Dany Couvreur, T2 Tom Blancke, bestuurslid Andy Van De Casteele en ondervoorzitter Stefan Delos.© (Foto JPV)
Redactie KW

Geen traditionele spelersvoorstelling bij VK Dudzele, wel een gezellige, coronaveilige bijeenkomst vol nieuwe gezichten en vrolijk gekeuvel.

Voor aanvang van de spelersvoorstelling wil voorzitter Johnny Deryckere nog even een paar dienstmededelingen kwijt waarna hij de aanwezigen mee naar buiten neemt. Ze nemen plaats op de gloednieuwe tribune, waar de preses de kersverse bestuursleden voorstelt: “Stefan Delos wordt onze ondervoorzitter, Andy Van De Casteele wordt bestuurslid.” Daarop volgt de bekendmaking van de nieuwe T2, een verrassing voor de aanwezigen. “Tom Blancke stopt met voetballen door te veel blessureleed. Hij wordt voortaan de assistent van hoofdcoach Dany Couvreur.” Een lang applaus volgt, vergezeld door enkele grappen en grollen. Toch is het meteen duidelijk: de debuterende coach zal gerespecteerd worden. Nieuwe spelers zijn Kris Bindels (Westkapelle), Erjan Audenaert (Wenduine), Niels en Nick Ballegeer (beiden Lissewege) en Joachim Catry (Loppem). Niemand zoekt andere oorden op; Dennis Monte, Brian Vernieuwe en Dries Cuypers stoppen met voetballen.

Iedereen popelt

Toen de vorige competitie werd stopgezet, voerde VK Dudzele de lijst aan. Dany Couvreur legt de lat opnieuw hoog. “Zolang Johnny doorgaat, blijf ik bij hem en die schitterende bende. Even werd ik gepolst door een team uit een hogere reeks, maar daar heb ik voor bedankt”, aldus Couvreur. “We beschikten al over een stevig geheel, de vier nieuwelingen brengen een meerwaarde. Ik sluit mij volledig aan bij onze voorzitter: wij willen promoveren . Al tijdens onze eerste samenkomst stel ik vast dat de sfeer opnieuw goed zit. Dat blijkt ook doordat zo goed als iedere speler aanwezig is op deze spelersvoorstelling. Half juli begint het grote werk. Iedereen popelt.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.