Topper tussen VKSO Zerkegem en VV Westkapelle geannuleerd wegens vier coronabesmettingen

Trainer Chris De Bisscop begrijpt de beslissing van het bestuur. © JPV
Redactie KW

Vier spelers van de kustploeg VV Westkapelle hebben recent positief getest op corona. Redenen genoeg voor voorzitter Nico Dryepondt om de wedstrijd tegen Zerkegem te cancelen.

Vier spelers van de kustformatie testten recent positief. Dit is niet voldoende om de wedstrijd officieel te laten uitstellen, de voetbalbond legt de lat op minstens vijf. Omwille van gezondheidsredenen neemt voorzitter Nico Dryepondt van VV Westkapelle een drastische, maar heel begrijpelijke beslissing: zijn jongens mogen niet naar Zerkegem afreizen, de wedstrijd wordt niet betwist.

Hoofdcoach Chris De Bisscop geeft tekst en uitleg: “Omwille van de privacy geef ik de namen niet van de positief geteste spelers. De teller staat op vier. Ik had hoe dan ook een valabel elftal kunnen opstellen en veertien spelers op het wedstrijdblad inschrijven. Mijn voorzitter, in overleg met zijn bestuur, stelde zijn veto, een beslissing die ik voor honderd percent steun.”

Alle kosten vergoeden

“Ik heb mijn collega, T1 Rik Bouckaert van VKSO Zerkegem, telefonisch op de hoogte gesteld. Of hij al dan niet naar zijn accommodaties komt weet ik niet, maar hij is op de hoogte dat wij de verplaatsing niet zullen ondernemen. Dit is een topper en wij zullen in onze strijd voor promotie misschien drie kostbare punten verliezen wegens forfait. Dat is nu het minste van mijn zorgen, gezondheid van ons allemaal primeert. We zaten vorige donderdag nog samen, beloften en eerste ploeg. Ik vrees dat er nog positieve gevallen zullen volgen. Volgende dinsdag oefenen we evenmin en onze voorzitter verplicht iedereen om een test te ondergaan. De vereniging zal alle kosten hieromtrent vergoeden.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.