Tom Blancke is T2 bij VK Dudzele (4B)

Redactie KW

Wie Tom Blancke ziet meevoetballen op training wordt meteen verrast door zijn technische bagage en zijn fysieke sterkte. Vorig seizoen deelde hij zijn coach met pijn in het hart mee dat hij zou afhaken als voetballer wegens knieperikelen. Toen volgde de coronastop.

Bij aanvang van het nieuwe kampioenschap organiseerde voorzitter Johnny Deryckere een spelersvoorstelling. Nadat hij T1 Dany Couvreur aan het woord had gelaten, kwam de preses verrassend uit de hoek. “Jullie vragen zich af wie we als assistent hebben benoemd: welnu, het is Tom Blancke.” Alle spelers juichten want Tom Blancke is graag gezien bij de vereniging. Zijn eerste oefensessie verliep professioneel, geen enkele speler dacht er ook maar aan de kantjes eraf te lopen. “Die knieperikelen waren er teveel aan. Ik voetbalde tot 39 lentes, daar had ik vooraf willen voor tekenen. Mijn zoon speelt in De Haan, die jeugdploeg train ik op donderdag. Op dinsdag en tijdens het weekend kan ik me ter beschikking stellen van VK Dudzele. Dus bood ik mijn diensten aan. Voorzitter en coach toonden zich meteen enthousiast. Ze waren niet vergeten dat ik drie seizoenen het beste van mezelf had gegeven. Nu brei ik daar nog een verlengstuk aan.”

Laatste sleper

“De functie van T2 is mij niet vreemd. Ik vervulde die passie ook al twee jaar bij Nieuwpoort, waar Kris Brackx mijn sportieve baas was. Daarna beet de spelersmicrobe opnieuw. Op het fantastische kunstgras van VK Dudzele deed ik er dus nog drie seizoenen bij. Ach ja, de laatste sleper. Vaak deed ik alsof ik ging schieten, maar nam het leder mee onder de voetzool. Ik zal het hen wel leren. De dag dat de eerste van mijn jongens op die manier scoort is het feest.”

Drukke dagen

“Mijn dagen zijn serieus gevuld. Mijn vrouwtje is een fervent loopster, vaak malen we samen ettelijke kilometers af. In Dudzele zal ik ook de beloften onder mijn hoede nemen. We beschikken over een heel degelijke kern, zowel voor klimmen en dalen als voor de tweede ploeg. Zelf nog meespelen? Dat zal ik toch trachten te vermijden, al ken ik mezelf. Ik mag leiding geven aan een prachtige bende, tussen mezelf en Dany Couvreur klikt het heerlijk. Geen moment aarzelt hij om me de volle verantwoordelijkheid van een deel van de oefensessies toe te kennen.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.