Spelersvoorstelling bij SKD Hertsberge: “We mikken naar derde provinciale”

Emiel Van Belleghem en Marciano Commeyne zijn de nieuwe krachten van SKD Hertsberge. Tussen hen in poseert de fiere voorzitter Christophe Vandoorne.© JPV
Emiel Van Belleghem en Marciano Commeyne zijn de nieuwe krachten van SKD Hertsberge. Tussen hen in poseert de fiere voorzitter Christophe Vandoorne.© JPV
Redactie KW

Afgelopen zaterdag 3 juli heeft SKD Hertsberge haar spelers voorgesteld. “Intussen hebben evenwel een paar jongens het opgegeven door diverse redenen. Toch wil ik dit niet als verontschuldiging inroepen, we willen de hogere reeks bereiken. Om de doorstroming een opstoot te geven starten we met een u21.”

Op zaterdag 3 juli om 10 uur zetten naarstige bestuursleden de tafels coronaproof klaar in de kantine van SKD Hertsberge. Binnen een halfuur zal de spelersvoorstelling beginnen en krijgen de eerste ploeg en de bovenbouw hun programma mee. Voorzitter Christophe Vandoorne, eerder toevallig in de voorzittersstoel beland, staat ons welwillend te woord: “Mijn zoontje speelde bij de u10 toen plots een van de bestuursleden mij kwam vragen of ik het zag zitten om die prachtige club te leiden. Zo ben ik er in gerold, van niets naar preses.”

“In februari 2019 startte ik mijn functie op. Geloof me vrij, er gaat voldoende werk mee gepaard. Net voor de pandemie renoveerden we de kleedkamers en volgend seizoen krijgen we de beschikking over een kunstgrasterrein. Graag zou ik nog een tijdje aan zet blijven, want ik doe het graag en aan medewerkers geen gebrek. Mijn hartenwens? We blijven onze ambities trouw en mikken naar derde provinciale.”

Vijfde kampioenschap

T1 Tony Bourgeois wordt stilaan een meubelstuk langs de Breeweg. “Met Marciano Commeyne van Dosko Kanegem en Emiel Van Belleghem, die terugkeert van Sint-Joris, dachten we voldoende versterkt aan de aftrap te verschijnen. Intussen hebben evenwel een paar jongens het opgegeven door diverse redenen, die ik begrijp. Toch wil ik dit niet als verontschuldiging inroepen, we willen de hogere reeks bereiken”, zegt Christophe.

“Om de doorstroming een opstoot te geven starten we met een u21. Daar zitten enkele potentiële kandidaten voor de eerste ploeg in verscholen. Benedict Depoorter zal die jonge bende onder zijn hoede nemen. Onze accommodaties liggen verscholen tussen de velden, maar SKD Hertsberge leeft. Dat zie je aan de massale toestroom van jeugdspelers. Op zaterdagvoormiddag kan je hier op de koppen lopen, en dat in een entiteit van pakweg 1200 zielen. We brengen ploegen in competitie in alle reeksen van u6 tot en met u21. Zelf start ik hier mijn vijfde kampioenschap bij de eerste ploeg. Op 13 juli beginnen we er weer aan, met heel veel goede moed.”

Vier duels in twee weken

Emiel Van Belleghem is een van de nieuwkomers. Hij startte zijn voetballeven in Loppem, daarna verhuisde hij naar SKD Hertsberge. Hij verliet de Breeweg om bij FC Sint-Joris Sportief zijn geluk te beproeven. Nu keert hij terug naar zijn vroegere liefde.

“Hier ervaarde ik altijd een goed gevoel. Mijn broer treedt hier eveneens aan en ik achtte de tijd rijp om opnieuw die fantastische groep vrienden te vervoegen”, zegt Van Bellgehem. “Bij SV Loppem doorliep ik de jeugdrangen en stroomde door. Veel gelegenheid om mij te tonen kreeg ik niet. In Hertsberge stond destijds Tom Van Hulle aan het roer en hij bleek gecharmeerd door mijn kunnen. De huidige hoofdcoach Tony Bourgeois leerde ik kennen bij SV Loppem, dan kwam hij tijdens mijn eerste verblijf bij SKD Hertsberge naar de Breeweg en nu word ik voor de derde keer met hem geconfronteerd.”

“Mijn geliefkoosde positie? Op de acht, de meest aanvallende middenvelder dus. De trainer kent mij door en door. Laat hem maar beslissen of die stek aan mij besteed is. Tijdens de coronastop tenniste ik af en toe, maar liep zeer veel. Het wordt tijd dat ik weer tegen dat balletje kan trappen. De competitie start met vier duels in twee weken, telkens in het weekend en op woensdag. We zullen er wel klaar voor zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier