Nico Dryepondt is preses van VV Westkapelle (4B): “We zitten heerlijk op schema”

Nico Dryepondt wordt in alle gelederen geapprecieerd bij VV Westkapelle. (foto JPV)
Redactie KW

Toen VV Westkapelle nog in eerste provinciale aantrad, verzorgde Nico Dryepondt PR en sponsoring. Maar het vlaggenschip hield het voor bekeken. Na een jaar werd heropgestart in de laagste reeks. Nico was geen vragende partij voor het hoogste bestuursambt maar aanvaardde op verzoek van zoveel gegadigden.

De voorzitter koestert zijn spelers en waakt over de gezondheid. Zo verbood hij onlangs naar Zerkegem af te reizen omdat vier kernleden positief testten op corona. Hij liet iedereen testen op kosten van de club.

“Met een paar ouders trachtten we een nieuwe eerste ploeg op te richten. We zijn nu vier jaar verder en we zitten heerlijk op schema. We trokken inderdaad een paar neofieten aan maar we vergeten onze eigen jeugd allerminst. Ettelijke zelf opgeleide talenten maken deel uit van de hoofdkern. Daarenboven kloppen enkele tieners aan de poort van ons geheel. De trainers laten hen regelmatig deelnemen aan de oefensessies.”

“We hadden nood aan een sterke leidersfiguur. De vorige coach woog niet zwaar genoeg om iets te maken van een groep die nooit had samengewerkt en kwaliteit ontbrak, ook al was het een heel sympathieke jongen. Samen met sportief verantwoordelijke Raimund De Cocq gingen we op zoek naar een figuur met uitstraling, ervaring en leiderscapaciteiten. We kwamen uit bij Chris De Bisscop die even aarzelde maar dan toch vol enthousiasme in onze boot stapte.”

Positief op corona

“Het vorig kampioenschap moesten we stoppen na zes duels. Toen al kon ik vaststellen dat we de subtop konden viseren. Nu trekken we de lijn door. Ondanks het grote belang van het duel in Zerkegem verbood ik de verplaatsing. Je kunt het toch niet maken om te gaan voetballen als je weet dat besmettingen aanwezig zijn in de ploeg? Daar kun je voor of tegen zijn: wij als bestuur nemen dat risico niet. We zien wel waar we uitkomen in dat verhaal”, zegt Nico.

Goudhaantje

“Allerminst kan ik ontkennen dat we met Thijs Rabaut een goudhaantje hebben lopen. Hij wordt omringd door prima ploeggenoten. We zetten een superreeks neer: 6-1 winst tegen Hertsberge, 3-2 zege tegen leider Dudzele een 2-5 overwinning in Beernem. Chris De Bisscop stond de voorbije twee duels niet op het scheidsrechtersblad vermits hij positief testte en serieus ziek te bed lag. T2 Albert De Waegenaere, een prille zeventiger, verving de eerste in bevel. Ook dat konden wij opvangen vermits onze T1 de automatismen in ons geheel heeft geslepen.” (JPV)

Zondag 28 november om 15 uur: VV Westkapelle – KFC Sint-Joris Sportief.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.