Michiel Rosseel (SV Moorsele): “Voor alles is er een eerste keer”

© (Foto MPM)
Redactie KW

Zondag is er het burenduel Olympic Ledegem-SV Moorsele B. Na elf wedstrijden staat Ledegem afgescheiden en ongeslagen aan de leiding. Moorsele staat tweede, volgt op zeven punten. De jongens van T1 Emmerson Sammyn willen er op Ledegem alles aan doen om als eerste de scalp van de leiders te nemen. “Voor alles is er een eerste keer”, maakt Michiel Rosseel zich sterk.

De Moorseelse B-ploeg doet het uitstekend. De roodhemden staan mooi op de tweede plaats tellen 24 punten. Slechts op Zillebeke moest Moorsele met 2-1 het hoofd buigen. Met 49 gescoorde doelpunten beschikken de rood-witten over de beste aanval van de reeks. “We kunnen niet anders dan tevreden zijn over ons afgelegd parcours”, beweert de 25-jarige Michiel Rosseel. “Tweede na elf matchen, als voetballer hoop je dat wel, maar toen we uit de startblokken schoten wisten we niet precies hoe hoog we de lat mochten leggen. Met slechts één nederlaag op Zillebeke, is er vooral geen reden tot klagen. Vorige week wonnen we nog met 2-1 van de nummer vier Westouter.”

Zondag maakt SV Moorsele de korte trip naar buur en leider Ledegem. Als Moorsele de leiders niet kan stoppen, lijkt de titelstrijd al vroeg gestreden. “Momentgeel liggen we zeven punten achterop”, bekijkt Michiel Rosseel de ranglijst. “Als we verliezen dreigt er een kloof van tien punten, mag Ledegem de champagne bestellen. Maar aan dit doemscenario willen we niet denken. Wij willen er de spanning nog wat inhouden. Ook al is Ledegem goed bezig, staat het niet toevallig op de eerste plaats, we voelen ons niet kansloos. Dat ze nog geen enkele wedstrijd aan het kortste eind trokken, is uiteraard hun verdienste. Maar eens gaan ze toch het hoofd moeten buigen. Waarom niet tegen ons? Ondanks onze ruime achterstand trekken we er met vertrouwen naartoe. Trouwens, dat zijn wedstrijden waar je naar uitkijkt. Er zal wellicht veel volk zijn en ambiance. Het kan alleen maar onze motivatie ten goede komen. Aan inzet van onze kant zal het alleszins niet ontbreken. Op Ledegem willen we bewijzen dat we ook een stukje aardig kunnen voetballen”, besluit Michiel Rosseel. (Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier