KVC Wingene (4B) blijft ondanks verlies op kop

Redactie KW

In de slotminuut scoorde Herstberge het tweede en beslissende doelpunt. Daarmee werd een einde gemaakt aan de reeks overwinningen van KVC. Trainer Marino Gruyaert vindt het spijtig maar tilt er niet zo zwaar aan.

“Spijtig dat we zo laat in de wedstrijd het gelijkspel alsnog uit handen gegeven hebben”, aldus Marino Gruyaert. “We blijven nog aan de leiding maar dat geeft wel een beetje een vertekend beeld. De achtervolgers hebben nog inhaalwedstrijden te spelen. Die leidersplaats is wel een tikkeltje onverhoopt.”

“Toen ik hier in januari toekwam kreeg ik een wit blad voor de ogen. Van de jongens die op vandaag op het terrein staan denk ik dat er slechts twee ook vorig seizoen speelden. We zijn vroeg begonnen met ons huiswerk en hebben spelers kunnen halen die wilden meegaan in ons verhaal en ik ben ze er enorm dankbaar voor. Het is een heel jonge groep die goed aan elkaar hangt.”

Alles mag, niets moet

“Bij KVC mag alles maar niet moet. Zo kunnen we spelen zonder druk. In voetbal kan het echter snel keren en daarom zeg ik ook tegen de spelers dat we het bekijken wedstrijd per wedstrijd. We proberen iedere volgende match te winnen, we kijken geen drie weken vooruit, onze groep is daarvoor te jong. De oudste is er 26 en de jongste 19 jaar. Ik wil en ook mijn spelers willen goed voetbal brengen en zij doen dat perfect.”

“Het kan natuurlijk nog altijd beter maar gaan overal proberen ons eigen spel te spelen. Daar zullen we de ene keer in slagen en een andere keer niet. We zien dan wel waar het schip strandt maar we gaan telkens voor de overwinning. In iedere wedstrijd zijn er drie punten te verdienen en we proberen die ook te pakken. Nu komen er belangrijke wedstrijden uit tegen Zerkegem,thuis tegen Dudzele en uit naar Beernem.”

“Na dit drieluik zullen we zien hoe zwaar of hoe licht wij wegen. Voor de competitie hadden we geen enkel doel voor ogen. Mijn doel is altijd proberen de volgende wedstrijd te winnen en dat heb ik overgebracht naar mijn spelers toe”.

(WD)

Zondag 21 november om 15 uur: Zerkegem – KVC Wingene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier