KFC Doomkerke en GL Ruiselede maken zich op voor derby van het jaar: “Velen zien het als Club Brugge tegen Anderlecht”

Lars Van Volcem (links) en Jelle Rutsaert zien elkaar bijna dagelijks, aangezien Lars boven het immokantoor van Jelle woont: “Deze derby leeft altijd!” © gf
Redactie KW

Zondag staat in vierde provinciale B de derby tussen KFC Doomkerke en GL Ruiselede geprogrammeerd. Beide teams namen geen al te beste competitiestart, en hebben er alle belang bij om deze confrontatie winnend af te sluiten. Dat beseffen zowel Jelle Rutsaert (KFC Doomkerke) als Lars Van Volcem (GL Ruiselede).

Jelle Rutsaert (27) en Lars Van Volcem (28) kennen elkaar heel goed, want het immobiliënkantoor van Jelle ligt vlak onder het appartement waar Lars woont in Ruiselede. Jennen zal er ongetwijfeld wel bijzitten naar aanloop van de match, maar weddenschappen niet. “De derby tussen Doomkerke en Ruiselede leeft altijd”, opent Jelle Rutsaert van KFC Doomkerke. “Bij iedereen staat de partij al van bij de seizoensaanvang met stip aangeduid. Dat komt natuurlijk doordat bijna iedereen elkaar kent, van spelers tot bestuur en de aanhang. De confrontatie wordt deze week bij iedereen het gespreksonderwerp. Het belooft terug een harde, maar sportieve wedstrijd te worden”, weet Jelle. “Als ik Ruiselede moet uitlichten dan weet ik dat hun sterke punten op het middenveld en in de spits liggen. In vergelijking met vorig jaar zijn ze in dat opzicht nog versterkt. Hun sterke competitiestart was voor mij niet verwonderlijk, alhoewel ze nu ook een terugval in de rangschikking kennen. Desondanks gaan we keihard moeten bikkelen om de volle buit thuis te houden.”

Geen weddenschappen

Lars Van Volcem van GL Ruiselede sukkelde de voorbije weken met een knieblessure en viel pas vorige week voor een eerste keer in. “Het was echt genieten van die eerste speelminuten. Ik hoop natuurlijk zondag terug in de selectie te zitten, want iedereen van de ploeg wil in deze wedstrijd een aandeel hebben. En niemand wil deze confrontatie verliezen. Het zal dus zeker een bewogen wedstrijd worden, klassiek aan een derby. Velen zien het zelfs als Club Brugge tegen Anderlecht, maar dan op provinciaal niveau. Aan weddenschappen wagen we ons niet meer, zaak is gewoon om tegen Doomkerke te winnen”, aldus de 28-jarige industrieel ingenieur die meestal in de aanvalslinie wordt gedropt.

“De hoeveelste derby het voor mij precies is, weet ik niet meer. Het is ook al jaren dat ik tot de A-kern behoor. Dat was nog toen we in derde speelden en er veel vertrekkers waren op dat moment. Het bestuur greep in en dropte een aantal jeugdspelers in de kern. Daar behoorde ik ook bij en ik werd zelfs een vaste waarde. Dit jaar was iets moeilijker door de blessure, maar ik kom zeker terug in de hoop mee onze klassering te verbeteren.”

Ook bij Doomkerke is de drang naar een betere klassering groot. “Onze huidige stand strookt zeker niet met wat we vooraf gedacht hadden. 9 op 27 is voor dit team gewoon veel te weinig. We hebben dus dringend nood aan een zegereeks, positief is dat we nu al vier weken niet meer verloren, hopelijk na zondag zelfs een vijfde”, besluit Jelle lachend. (SBR)


Zondag 24 oktober om 15 uur: KFC Doomkerke – GL Ruiselede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier